Voorbereiding Eredivisie-clubs: ADO verliest in verhit duel, ook Fortuna onderuit

Reacties

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag. Bekijk hier het overzicht van vrijdagavond.

Voorbereiding Eredivisie-clubs: ADO verliest in verhit duel, ook Fortuna onderuit

De Graafschap - Al-Jazira 1-1

De Graafschap heeft de voorbereiding vrijdagavond afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Al-Jazira, sinds kort de club van Marcel Keizer, die als speler uitkwam voor de Achterhoekers. Op het terrein van vv Zelhem openden De Superboeren in de dertigste minuut de score via Youssef El Jebli, na voorbereidend werk van Bart Straalman. In de 57ste minuut zorgde Leonardo voor de 1-1 namens de club uit Abu Dhabi. De Graafschap stuit op 12 augustus tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie op Feyenoord, een duel dat plaatsheeft op De Vijverberg.

ADO Den Haag - Aris Saloniki 0-2

Voor ADO Den Haag was het 't laatste oefenduel. De Grieken maakten in de tweede helft het verschil nadat de thuisclub voor rust gevaar had gesticht via onder anderen Nasser El Khayati en Lex Immers. Treffers van Nicolas Diguiny en Dimitrios Diamantopoulos deden ADO uiteindelijk de das om. Vlak voor rust lag het duel nog even stil na een opstootje.

ADO Den Haag heeft zondag de jaarlijkse Open Dag, waarna het aftellen tot de competitiestart (op 12 augustus tegen promovendus FC Emmen) begint.

Fortuna Sittard - Al-Taawoun FC 0-1

In het besloten oefenduel moest Fortuna Sittard nipt zijn meerdere erkennen in de club uit Saoedi-Arabië. Een doelpunt van Liander Tawamba bracht de beslissing. Voor Fortuna Sittard was het de laatste oefenwedstrijd. De promovendus duelleert bij de Eredivisie-rentree met Excelsior, op 11 augustus.

Lees hier een verslag van Ajax - VfL Wolfsburg (0-3)

wedstrijd
Ajax - VfL Wolfsburg (Dui) 0-3
De Graafschap - Al-Jazira (VAE) 1-1
El Jebli
ADO Den Haag - Aris Thessaloniki (Gri) 0-2
Fortuna Sittard - Al-Taawoun (SAr) 0-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.