VfL Wolfsburg neemt na rust afstand van tweede keus Ajax

Reacties

Een B-team van Ajax heeft vrijdag in Amsterdam met 0-3 verloren van VfL Wolfsburg in een besloten oefenduel, na een ruststand van 0-0.

VfL Wolfsburg neemt na rust afstand van tweede keus Ajax

Ajax startte tegen de Duitse kampioen van 2009 louter met spelers die woensdag in het returnduel met Sturm Graz in de Champions League-voorronde niet aan de aftrap stonden. Daley Blind, Donny van de Beek en Maximilian Wöber, invallers in Oostenrijk, hadden wel een basisplaats.

Namens VfL Wolfsburg waren Ignacio Camacho, Daniel Ginczek en Admir Mehmedi trefzeker in de tweede helft. Bij de Duitse club maakten Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Wout Weghorst zijn opwachting op het complex van Only Friends. Bij de 0-1 blesseerde Blind zijn rug na een botsing met Kostas Lamprou. De zomeraanwinst werd vlak daarna naar de kant gehaald, al leek de wissel gepland.

Het duel was gesandwicht tussen Ajax' wedstrijden tegen Sturm Graz en Standard Luik in de kwalificatiefase voor de Champions League. Na de zege op de Oostenrijkers staat voor de hoofdstedelingen dinsdag deel één van het tweeluik met Standard op het programma. In België is om 20.00 uur de aftrap. Een week later is de return.

Opstelling Ajax: Lamprou, Kristensen, Schuurs, Blind (61. Bakker), Wöber; Van de Beek (61. De Wit), Ekkelenkamp (84. Kühn); S. de Jong (77. Jensen); Lang, Sierhuis (88. Ylatupa), Labyad

Opstelling VfL Wolfsburg: Menzel; Verhaegh (46. William), Knoche (46. Bruma), Brooks (46. Uduokhai), Gerhardt; Guilavogui (46. Camacho); Arnold (70. Rexhbecaj), Malli (46. Ginczek); Mehmedi, Brekalo (18. Blaszczykowski), Weghorst (73. Ntep)

Spelersprofiel

D. Blind


Geboortedatum:
9 maart 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Girona
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.