Voor het eerst sinds 2009 gaat Gouden Schoen niet naar Messi, Ronaldo of Suárez

Reacties

Cristiano Ronaldo lijkt zijn vierde Europese Gouden Schoen te kunnen vergeten. De Portugees kwam gedurende de teleurstellende nederlaag van Juventus bij Cagliari (2-0) niet tot scoren en zag Ciro Immobile zo verder uit het zicht verdwijnen.

Voor het eerst sinds 2009 gaat Gouden Schoen niet naar Messi, Ronaldo of Suárez
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
2 - 0
Juventus
Juventus

Maurizio Sarri gaf woensdag een aantal veel gebruikte spelers rust, maar Ronaldo wilde per se spelen, zo verklaarde zijn trainer achteraf. 'Hij was zeer gemotiveerd, heel enthousiast en voelde zich goed. Hij wilde spelen', zei Sarri over de Portugees, die op 35-jarige leeftijd de op één na meest gebruikte speler bij Juventus is dit seizoen.

Ronaldo ging op Sardinië nadrukkelijk op zoek naar doelpunten, maar die kwamen er dus niet. Juve leverde in totaal 34 doelpogingen af, tien daarvan kwamen van Ronaldo, maar competitiedoelpunt 32 bleef uit. Concurrent Immobile scoorde wél namens Lazio tegen Brescia en staat nu op 35 goals.

De Italiaan, die afgelopen weekend ook al een hattrick maakte tegen Hellas Verona, heeft de Gouden Schoen daarmee normaal gesproken binnen. Lang leek de trofee voor de Europese topschutter naar Robert Lewandowski te gaan. De Pool trof 34 maal doel voor Bayern München in de Bundesliga, maar zag Immobile woensdag langszij komen. Immobile heeft nog één wedstrijd om zijn totaal verder aan te scherpen, komende zaterdag gaat Lazio op bezoek bij Napoli.

Het afgelopen decennium ging de Gouden Schoen altijd naar Lionel Messi, Luis Suárez of Ronaldo. Diego Forlán was in het seizoen 2008/09 de laatste buiten dat trio die met de prijs aan de haal ging. Francesco Totti was in 2006/07 de laatste Italiaan die hem wist te winnen.

Stand Gouden Schoen

Speler Club Goals
1. Ciro Immobile Lazio 35
2. Robert Lewandowski Bayern München 34
3. Cristiano Ronaldo Juventus 31
4. Timo Werner RB Leipzig 28
5. Lionel Messi Barcelona 25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Immobile
Meer over C. Immobile
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.