Volledig gerenoveerd Milan schiet uit startblokken, Icardi op dreef

Reacties

Ook de Milanese grootmachten zijn de Serie A met een zege gestart. In navolging van JuventusNapoli en AS Roma maakten AC Milan en Internazionale geen fout. Lazio liet wel direct punten liggen.

Volledig gerenoveerd Milan schiet uit startblokken, Icardi op dreef

Crotone - AC Milan 0-3
AC Milan domineerde deze zomer de kranten in voetbalminnend Italië. Er werd immers flink op los geïnvesteerd. Zondag bevestigde de club bijvoorbeeld de elfde aanwinst binnen te hebben, Nikola Kalinic zal zich ook snel Rossonero mogen noemen.

In de opstelling was goed te zien dat er een volledig ander AC Milan stond. Maar vier spelers kwamen vorig seizoen ook voor de club uit. Al binnen vijf minuten deelden de bezoekers een flinke tik uit aan Crotone, al was daar de hulp van de videoscheidsrechter voor nodig. Een overtreding van Federico Ceccherini op Patrick Cutrone werd met hulp van de veelbesproken technologie bestraft met een penalty én een rode kaart. Nieuweling Franck Kessié zette de strafschop om in een 0-1 voorsprong.

Nog voor de 25ste minuut stond het al 0-3 dankzij de tandem Cutrone-Suso. Eerst sloeg de jonge Italiaanse spits met een kopbal bij de eerste paal toe op aangeven van Suso. Daarna waren de rollen omgedraaid. Cutrone legde met een handig balletje terug en Suso vond de verre hoek. In de tweede helft bleef het bij 3-0, waardoor Milan zich naast Juventus en stadgenoot Inter aan kop van de Serie A nestelde.

Internazionale – Fiorentina 3-0
Ook de Nerazzurri begonnen goed aan de competitie. Al binnen een kwartier had goaltjesdief Mauro Icardi twee keer gescoord. Eerste benutte hij - na naar de grond te zijn gebracht door Davide Astori - zelf een penalty en later kopte hij raak op aangeven van Ivan Perisic.

De Kroatische aangever, die al de hele zomer in verband wordt gebracht met een transfer maar nog steeds voor de Milanezen uitkomt, bepaalde in de slotfase de eindstand. Al vallend zorgde hij met zijn hoofd voor de 3-0.

Lazio - SPAL 0-0
Met Stefan de Vrij in de basis en Wesley Hoedt – die in principe wil vertrekken uit Rome – op de bank, liet Lazio direct punten liggen. Tegen SPAL werd de ban niet gebroken, waardoor de Romeinen de Italiaanse topploegen direct afstand zagen nemen.

Udinese - Chievo Verona 1-2
Bram Nuytinck beleefde bij de thuisploeg een vervelend competitiedebuut. Door een kopbal van Roberto Inglese uit een corner kwam Udinese op achterstand. Cyril Théréau zorgde met een schuiver vanaf zestien meter nog wel voor de 1-1, maar een zeer fraaie treffer van Valter Birsa bleek beslissend. Van grote afstand krulde hij de bal in de bovenhoek, het bleek de winnende goal.

Overige uitslagen
Bologna - Torino 1-1
Sampdoria - Benevento 2-1
Sassuolo - Genoa 0-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.