Milik grijpt zijn kans en helpt Napoli aan goede start van titelmissie

Napoli is het nieuwe Serie A-seizoen begonnen met een 1-3 overwinning op Hellas Verona. Dries Mertens kreeg rust bij de bezoekers en bij zijn afwezigheid greep Arek Milik zijn kans.

Napoli hield zijn elftal deze zomer volledig intact en kwam in de Champions League-voorronde tegen OGC Nice al zeer goed voor de dag. Aangezien Juventus het seizoen stroef begon met een zwak optreden in de strijd om de Italiaanse Super Cup lijkt dit seizoen dé kans voor de ploeg uit Napels om de landstitel te pakken.

Juventus begon de competitie ondanks de matige vorm met een 3-0 zege op Cagliari en dus mocht Napoli geen fout maken op bezoek bij Verona. Evengoed gaf trainer Maurizio Sarri drie sterkhouders rust, met het oog op de wedstrijd tegen Nice van aanstaande dinsdag. Mertens, Jorginho en Raul Albiol begonnen op de reservebank.

Ook zonder dat drietal nam Napoli de touwtjes al snel in handen. Na een half uur te hebben gedomineerd in Stadio Marc'Antonio Bentegodi viel in de 32ste minuut de verlossende treffer. Samuel Souprayen kreeg de bal uit een hoekschop ongelukkig tegen zijn been aan en het leer rolde vervolgens tergend langzaam over de doellijn.

'AC Milan en Napoli hebben een ploeg om naar uit te kijken'

Zeven minuten later deelde Milik de volgende dreun uit aan de gastheren. Na een afgeslagen corner van Verona kwam Napoli er pijlsnel uit. Lorenzo Insigne bediende Milik met buitenkant voet en de van Ajax overgekomen spits schoot prima binnen: 0-2.

Een kwartier na rust zat de wedstrijd erop voor Milik. Mertens, de onbetwiste nummer één op de spitspositie, verving de Pool voor het laatste half uur. Nog geen minuut na zijn entree was Mertens al dicht bij een treffer, maar Verona-doelman Nícolas zat hem in de weg. Faouzi Ghoulam profiteerde echter alsnog uit de rebound. Het was zijn eerste officiële treffer voor i Partenopei in het 138ste officiële duel van de linksback.

Tien minuten voor tijd incasseerde Napoli nog wel een tegenslag. Rechtsachter Elseid Hysaj ging in zijn eigen strafschopgebied in de fout, kreeg rood en schonk Verona een penalty. Good old Giampaolo Pazzini ging achter de bal staan en faalde niet. In een hectische slotfase had de spits ook nog de 2-3 op zijn schoen, maar die ging er niet in. Napoli eindigde het duel met negen man na een blessure van Vlad Chiriches.

De andere outsiders voor de titel komen zondag in actie. AC Milan begint met een uitwedstrijd tegen Crotone, AS Roma gaat op bezoek bij Atalanta Bergamo en Internazionale neemt het op tegen Fiorentina.