Lepe vrije trap AS Roma verpest Atalanta-rentree De Roon

Reacties

AS Roma is het Serie A-seizoen begonnen met een overwinning op Atalanta Bergamo: 0-1. Marten de Roon maakte een kwartier voor tijd zijn rentree bij de thuisploeg, maar slaagde er niet het tij te keren.

Lepe vrije trap AS Roma verpest Atalanta-rentree De Roon

Bij de Romeinen vormde Kevin Strootman zoals gebruikelijk het middenveld met Daniele De Rossi en Radja Nainggolan. Rick Karsdrop ontbrak nog door een blessure, ex-PSV'er Héctor Moreno kreeg geen plek bij de eerste elf. Bij de thuisploeg waren er basisplaatsen voor ex-Eredivisie-spelers Hans Hateboer en Robin Gosens. De Roon, die werd teruggehaald van Middlesbrough, startte nog op de bank.

Na een half uur werd de ban gebroken door linksback Aleksandar Kolarov. De Servische verdediger was iedereen te slim af door een lepe vrije trap onder de muur van Atalanta te schieten. De ex-speler van Manchester City zette hiermee direct de ruststand op scorebord voor het AS Roma van Eusebio Di Francesco.

Aleksandar Kolarov zet iedereen te kijk met zijn geniale vrije trap.
Aleksandar Kolarov zet iedereen te kijk met zijn geniale vrije trap.

De Roon kwam nog een kwartier binnen de lijnen, maar AS Roma hield de voorsprong vast. De Romeinen volgden met de overwinning het goede voorbeeld van Juventus en Napoli. De Oude Dame was zaterdag namelijk te sterk voor Cagliari (3-0), terwijl de club uit Napels won op bezoek bij Hellas Verona (1-3). Zondagavond komen de twee Milanese grootmachten in actie (allebei om 20.45 uur). AC Milan gaat op bezoek bij Crotone, Internazionale ontvangt Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.