Volgende record lonkt alweer: Messi zit Pelé op de hielen

Reacties

Lionel Messi had het op zijn heupen in de wedstrijd die de aanvaller in zijn eentje recordinternational van Argentinië maakte. Met zijn twee doelpunten tegen Bolivia is hij nu alweer dicht bij een nieuw record.

Volgende record lonkt alweer: Messi zit Pelé op de hielen
© Pro Shots

Messi speelde tegen Bolivia zijn 148ste interland voor Argentinië en is daarmee Javier Mascherano voorbij als Argentijns recordinternational. Messi vierde dit bijzondere optreden met een assist en twee goals. Daarmee had hij een groot aandeel in de uiteindelijke 1-4 overwinning.

In totaal heeft Messi nu 75 keer gescoord voor de nationale ploeg. Daarmee zit hij Pelé, de speler met de meeste interlandgoals voor een Zuid-Amerikaans land, op de hielen: de topspits van weleer maakte in zijn carrière 77 goals voor Brazilië. Ook Neymar aast overigens op de troon van Pelé.

zuid-amerikaanse topscorers

Speler Land Doelpunten
Pelé Brazilië 77
Lionel Messi Argentinië 75
Neymar Brazilië 68
Luis Suárez Uruguay 64
Ronaldo Brazilië 62
Romário Brazilië 55
Gabriel Batistuta Argentinië 54
Edinson Cavani Uruguay 53
Zico Brazilië 48
Alexis Sánchez Chili 46

Op de Copa América heeft Messi nu in totaal twaalf doelpunten gemaakt. Dat is nog maar een treffer minder dan Gabriel Batistuta en José Gabriel Moreno, die dertien keer scoorden op het eindtoernooi. De topscorer aller tijden in de Copa América is de Argentijn Norberto Méndez, met zeventien goals achter zijn naam.

De meeste wedstrijden in de Copa América speelde de Chileen Sergio Livingstone. Hij kwam 34 keer in actie op het toernooi. Messi zou Livingstone tijdens deze Copa kunnen evenaren, maar dan moet Argentinië wel de eindstrijd halen. Messi staat nu op 31 duels in de Copa en speelt tijdens dit toernooi nog maximaal drie wedstrijden.

Argentinië neemt het in de kwartfinale van het toernooi op tegen Ecuador. Mochten Messi en co zegevieren, dan wacht in de halve finale de winnaar van Uruguay-Colombia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.