Masterclass Messi in Argentijnse recordinterland

Reacties

Argentinië heeft zich met de zege op Bolivia als groepswinnaar geplaatst voor de knock-outfase van de strijd om de Copa América. Een hoofdrol was er voor Lionel Messi.

Masterclass Messi in Argentijnse recordinterland
© Pro Shots
Bolivia
Bolivia
1 - 4
Argentinië
Argentinië

Met zijn optreden tegen Bolivia onttroonde hij Javier Mascherano definitief als Argentijns recordinternational. Messi luisterde zijn 148ste interland op met een spetterend optreden, waarin hij bij drie goals direct betrokken was.

Met een sublieme pass stond Messi aan de basis van de openingstreffer van Papu Gómez Gomez, die in de zesde minuut met een volley de score opende. In de eerste helft voegde de aanvaller van Barcelona nog twee goals toe aan zijn totaal, waarvan de ene uit een strafschop en de andere met een fraaie lob.

Na de Boliviaanse eretreffer van Erwin Saavedra na rust herstelde Lautaro Martínez als invaller de marge. Dankzij de ruime zege gaat Argentinië als groepswinnaar door naar de laatste acht. Daarin wacht Ecuador als tegenstander.

Uruguay
Uruguay
1 - 0
Paraguay
Paraguay

Uruguay volgde Argentinië als nummer twee van de groep naar de knock-outfase. De treffer van Edinson Cavani was genoeg om Paraguay van zich af te houden. In de kwartfinale wacht Colombia als tegenstander, waar Paraguay vrijdag Peru treft.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2021 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
4
3
1
0
7-2
+5
10
2
Uruguay
4
2
1
1
4-2
+2
7
3
Paraguay
4
2
0
2
5-3
+2
6
4
Chili
4
1
2
1
3-4
-1
5
5
Bolivia
4
0
0
4
2-10
-8
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.