Volgende Messi-masterclass bij succesvolle jaarafsluiting Barcelona

Barcelona gaat als koploper van La Liga het nieuwe kalenderjaar in. De ploeg van Ernesto Valverde won zaterdagavond van Celta de Vigo, met opnieuw een hoofdrol voor Lionel Messi. Eerder op de zaterdag kwam Atlético Madrid met de schrik vrij tegen Espanyol.

Barcelona
Barcelona
2 - 0
Celta de Vigo

Barcelona wist in de eerste helft niet veel echte kansen te creëeren tegen Celta de Vigo. Toch ging de thuisploeg met een 2-0 voorsprong rusten en dat was te danken aan Messi. De Argentijn laat na de uitslag van de Ballon d'Or-verkiezing, waarbij hij slechts als vijfde eindigde, zijn voeten spreken. Messi blonk al uit tegen Espanyol (0-4), maakte vorige week een hattrick tegen Levante (0-5) en was ook tegen Celta weer de man om wie alles draaide bij Barça.

In de elfde minuut werd de score geopend. Messi bediende met een geweldige pass Jordi Alba en kreeg de bal terug van de linksback, waarna hij Celta-keeper Rubén Blanco tot een redding dwong. Ousmane Dembélé stond op de juiste plek om de rebound binnen te werken. Kort voor rust maakte Messi er zelf 2-0 van. De aanvaller ontsnapte bij een tegenaanval aan de aandacht van zijn bewaker en werd op maat bediend door Alba.

Na rust probeerde Celta zich nog terug in de wedstrijd te knokken. De bezoekers raakten topscorer Iago Aspas (dit seizoen al goed voor tien competitiedoelpunten) echter al snel kwijt met een blessure en daardoor werd de missie om het nog spannend te maken in Camp Nou alleen nog maar lastiger. Barcelona bleef de bovenliggende partij en Messi verprutste een kans door op zoek te gaan naar een teamgenoot, waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan.

Een minuut later schreef Luis Suárez een voor hem onbegrijpelijke misser op zijn naam, door van dichtbij naast te schieten, en Blanco keerde een schot van Nélson Semedo in twee instanties. Celta kon zo blijven hopen op een comeback, maar een goed resultaat zat er eigenlijk geen moment in voor de gasten. Barcelona sluit het kalenderjaar zodoende af met een zege en gaat als lijstaanvoerder naar 2019.

Atlético Madrid
1 - 0
Espanyol
Espanyol

Atlético Madrid maakte in de eerste helft weinig indruk tegen Espanyol en het was een klein wonder dat het niet met een achterstand ging rusten. Espanyol had in voor de onderbreking tien doelpogingen: nog nooit eerder gaf Atlético in een helft van een La Liga-wedstrijd zoveel weg in het eigen Estadio Wanda Metropolitano. Keeper Jan Oblak trad vooral fantastisch op bij kansen voor Borjo Iglesias en Léo Baptistão.

Atlético verdedigde in de tweede helft beter en pakte dankzij een benutte strafschop van Antoine Griezmann de drie punten. Voor de Fransman betekende het zijn 200ste doelpunt in zijn loopbaan. Atlético sluit het kalenderjaar af met een achterstand van drie punten op koploper Barcelona. Na de winterstop speelt de ploeg van Diego Simeone uit tegen medehoogvlieger Sevilla.