Barcelona heeft met een klinkende zege de status van koploper waargemaakt. Levante boog diep voor Lionel Messi.

Levante
0 - 5
Barcelona
Barcelona

Levante heeft dit seizoen bewezen te kunnen verrassen. Real Madrid kan daarover meepraten. De club uit Valencia maakte het Barcelona zondag aanvankelijk ook lastig, maar een herhaling van de stunt van vorig seizoen bleek onhaalbaar. Toen gingen de Catalanen met de titel al op zak op de voorlaatste speeldag ondanks een comeback met 5-4 ten onder. De Ghanees Emmanuel Boateng was met een hattrick toen de grote man bij Levante.

Eén ding maakte een nieuwe stunt beduidend onwaarschijnlijker. Messi hoefde vorig seizoen niet op te draven bij Levante. Dit keer was de Argentijn wel van de partij en dat verschil vertaalde zich in de uitkomst.

In de 35ste minuut legde Messi met een fraaie individuele actie en dito voorzet de basis voor de openingstreffer van Luis Suárez. De Barcelona-treffer was zuur voor Levante, dat enkele minuten daarvoor de beloning voor de sterke start was misgelopen. Boateng knalde de bal hard tegen de lat.

Kort voor rust én kort na rust was het Messi zelf die de score opschroefde. In de 43ste minuut rondde hij na een solo adequaat af, waardoor Levante met geërodeerde hoop de kleedkamer opzocht. Koud begonnen aan de tweede helft deelde de Argentijn op aangeven van Jordi Alba de genadeklap uit.

Levante speelde niet eens zo slecht, maar kon niet voorkomen dat het een pak slaag kreeg. Een half uur voor tijd was Messi het eindstation van een fraaie Barcelona-aanval. Daardoor loopt hij dit seizoen in La Liga één op één. Het laatste kwartier beloofde weinig goeds voor de thuisploeg na de rode kaart voor Erick Cabaco na een overtreding op Ousmane Dembélé.

Meer schade bleef Levante lang bespaard. Dat mochten Luis Suárez en de ingevallen Denís Suarez zich aanrekenen. De twee kregen een doelpunt op een presenteerblaadje aangereikt door Messi, maar faalden oog in oog met keeper Oier Olazábal. Gerard Piqué schatte de assist van de Argentijnse grootheid in de 87ste minuut wel op waarde; 0-5.

Door de eclatante zege is de voorsprong van Barcelona als koploper weer drie punten op Sevilla en Atlético Madrid, die eerder in het weekend te sterk waren voor respectievelijk Girona en Real Valladolid.