Sevilla heeft zondagmiddag weinig te duchten gehad van Christhian Stuani, topscorer in La Liga. De spits van Girona kwam zelf niet tot scoren en zag Sevilla in eigen huis wel tweemaal trefzeker zijn.

Sevilla
2 - 0
Girona
Girona

Bij Girona waren alle ogen wederom gericht op spits Stuani. De 32-jarige Uruguayaan voerde voor aanvang van het uitduel met Sevilla de topscorerslijst van La Liga aan met elf goals in vijftien wedstrijden, samen met Lionel Messi. Met een twaalfde goal mocht Stuani zich in elk geval tot zondagavond 20.45 uur dé goaltjesdief van de Spaanse competitie noemen. Op dat tijdstip nemen Barcelona en Messi het in Valencia op tegen Levante.

Toch werd het niet de wedstrijd van Stuani. André Silva werd tien minuten na rust gevloerd in het strafschopgebied, waarna Éver Banega het buitenkansje verzilverde en de ban brak. Tien minuten na die 1-0 besliste Sevilla de wedstrijd dankzij een goal van Pablo Sarabia. Bij de invalbeurt van Quincy Promes, in de 88ste minuut, had Sevilla de driepunter dus al veiliggesteld.

Door de winst schaart Sevilla zich in puntenaantal naast Atlético Madrid en koploper Barcelona, dat zoals gezegd zondagavond nog in actie komt tegen Levante. Dan kan Barça niet alleen het gat met Sevilla weer vergroten. Ook Messi kan naaste belager Stuani dan op afstand zetten in de race om de Trofeo Pichichi, de trofee voor de topscorer in La Liga.