Volgende financiële klap voor Real Madrid: rechtszaak tegen La Liga gaat verloren

Reacties

Real Madrid heeft dit seizoen weinig succes met grote plannen om het financieel weer wat beter op de rit te krijgen. Na het debacle van de Super League werkte het Spaanse gerechtssysteem niet mee in de strijd tegen La Liga om uitzendrechten.

Volgende financiële klap voor Real Madrid: rechtszaak tegen La Liga gaat verloren
© Pro Shots

Real Madrid wilde buiten de competitieorganisatie om de uitzendrechten in het buitenland exploiteren, in de hoop de inkomsten op te krikken. In de reglementen van La Liga staat echter dat dit niet door clubs individueel mag gebeuren. Via een rechtszaak hoopte Real Madrid twee vliegen in één klap te slaan.

Aan de ene kant wilde Real Madrid dus het recht verwerven om uitzendrechten te exploiteren, daarnaast vond de club dat het nog 23 miljoen euro aan uitzendrechten tegoed had. In beide eisen kreeg Real Madrid ongelijk volgens het Amerikaanse persbureau AP. Deze klap volgde een dag na de uitschakeling van Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

Real Madrid heeft het zwaar in de coronacrisis. Mede door het uitblijven van stadioninkomsten zit er een groot gat in de begroting. Deelname aan de Super League had de financiële problemen voor Real Madrid als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen, maar het verhaal van die afgebrokkelde competitie is inmiddels bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.