Vlap leidt zege Twente in, maar raakt verlossende goal kwijt

Reacties

Zonder echt uit te blinken heeft FC Twente zaterdag de achttiende Eredivisie-overwinning van dit seizoen geboekt. De Tukkers hadden weinig te duchten van Fortuna Sittard. Michel Vlap leek de matchwinner te worden, maar raakte een voor hem verlossende goal alsnog kwijt.

Vlap leidt zege Twente in, maar raakt verlossende goal kwijt
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Zo spectaculair als de midweekse wedstrijd tussen SC Heerenveen en Twente werd het zaterdag niet in Enschede. Toen werd er vijf keer gescoord in de eerste helft, maar bij Twente-Fortuna stond de teller na 45 minuten nog op nul. Twente had wel de overhand en werd in het zadel geholpen door de bezoekers. Verdediger Rodrigo Guth ging namelijk over de schreef terwijl hij al een gele kaart op zak had en kon gaan douchen.

Guth beging een overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Op hetzelfde moment kwam Alen Halilovic invliegen met een tackle. Guth hoopte nog dat scheidsrechter Dieperink zijn ploeggenoot zou berispen, maar die bleek na het zien van de beelden Van Wolfswinkel niet te hebben geraakt. Zo moest Fortuna door met tien man.

Met tien zong Fortuna het uit tot aan de rust, maar daarna ging het al snel mis voor de Limburgers. Een schot van Vlap belandde via verdediger Sadik Fofana in het doel. Vlap dacht daarmee voor het eerst sinds 30 september te scoren, maar later bleek dat de treffer de boeken inging als een eigen goal van Fofana. Zonder het toucheren van de verdediger was de bal immers niet in het doel gegaan.

Twente ging op zoek naar meer en kreeg dat ook. Daan Rots raakte in de slotfase de paal, maar Van Wolfswinkel was scherper en zorgde even later voor 2-0. De spits kopte raak na een voorzet van Carel Eiting. Fortuna speelde in negentig minuten bijzonder weinig klaar en bleef steken op 35 punten. Twente heeft er nu zestig, acht meer dan nummer vier AZ.

FC Twente Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.