Twente houdt AZ in CL-race na spektakelstuk in Friesland

FC Twente heeft woensdagavond op bezoek bij SC Heerenveen niet optimaal geprofiteerd van de flinke uitglijder van AZ. Het werd een spannende wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion, omdat zeker in de eerste helft bijna elke kans wel raak was.

sc Heerenveen
3 - 3
FC Twente
FC Twente

Het publiek in Friesland begon te morren toen het na vijftien minuten al 0-2 stond. De vrees voor een afstraffing was er, maar niet volledig terecht. Twente bleek immers bijzonder effectief in het eerste kwartier. Ricky van Wolfswinkel brak de wedstrijd in de elfde minuut open, Daan Rots verdubbelde twee minuten later via de rechterpaal de marge.

Heerenveen kwam al snel dichterbij in een knotsgekke eerste helft, waarin acht pogingen op doel liefst vijf goals opleverden. Ion Nicolaescu kopte van dichtbij binnen voor de aansluitingstreffer, maar zag Twente via Robin Pröpper (intikker na een corner) toch weer uitlopen. Smaakmaker Osame Sahraoui zorgde er vervolgens met een schot van afstand voor dat het vertrouwen in een resultaat niet te broos was.

Sem Steijn baalt na een gemiste kans.

De 3-3 viel in de tweede helft uit de eerste poging op doel, omdat een schot dat anders op doel was gegaan op ongeldige wijze werd geblokt door Pröpper. Hij kreeg de bal op zijn arm na een inzet van Pelle van Amersfoort en de bal ging op de stip. Kersvers international Thom Haye benutte de buitenkans. Voor Twente was het extra zuur, omdat kort daarvoor de club uit Enschede op een penalty rekende na wat duw- en trekwerk in het strafschopgebied. Pröpper ging naar de grond na contact met Haye, maar de arbitrage deed er niets mee.

Twente ging vervolgens op jacht naar de vierde treffer en kwam dichtbij via Sem Steijn en Naci Ünüvar, maar gescoord werd er niet meer in het Abe Lenstra Stadion. Daardoor profiteert Twente niet volledig van de flinke misstap van AZ, Heerenveen schiet in de middenmoot bijzonder weinig op met een punt. In het weekend kan Twente alsnog meer afstand nemen van AZ. De Alkmaarders spelen dan immers tegen koploper PSV. Twente speelt tegen Fortuna Sittard, Heerenveen treft FC Utrecht.