Vlahovic wil 'topscorersvloek' doorbreken en prestatie van Ibrahimovic evenaren

Reacties

Dusan Vlahovic hoopt de eerste speler sinds het seizoen 2008/09 te worden die in één jaargang zowel de Scudetto verovert als topscorer van de Serie A wordt. De ambitieuze Servische aanvaller weet al hoeveel doelpunten hij wil maken in de Italiaanse competitie.

Vlahovic wil 'topscorersvloek' doorbreken en prestatie van Ibrahimovic evenaren
© Pro Shots

Zlatan Ibrahimovic was dertien jaar geleden de laatste speler die in één seizoen topscorer van de Serie A werd en de Italiaanse titel opeiste. Dat deed de Zweedse spits in dienst van Internazionale, toen getraind door José Mourinho. Ibrahimovic scoorde 26 keer.

In de strijd om de topscorerstitel van vorig seizoen werd Vlahovic (24 goals) afgetroefd door Lazio-spits Ciro Immobile (27). Zeven van zijn 24 doelpunten maakte de Serviër na zijn overstap van Fiorentina naar Juventus in januari. Met De Oude Dame eindigde Vlahovic op de vierde plek, op liefst zestien punten van kampioen AC Milan en zijn jeugdidool Ibrahimovic.

Dertig goals
'Ik las dat de topscorer van de Serie A al meer dan tien jaar niet ook de Scudetto heeft gewonnen. Daar moet dan maar eens verandering in komen hè?', zei Vlahovic tegen La Gazzetta dello Sport. 'Voor mij is het belangrijkste dat we winnen, maar als ik dertig goals kan maken én kampioen worden, dan teken ik daarvoor.'

'Ik zal er alles aan doen om geschiedenis te schrijven met Juventus. Voor mij is het een grote eer om de kleuren van Juve te mogen verdedigen. Prijzen winnen is het enige dat ik wil. Al het andere gaat voorbij, alleen de successen tellen', besluit Vlahovic. Juventus start het nieuwe Serie A-seizoen op 15 augustus tegen Sassuolo. De Italianen oefenen voor de seizoensopener nog tegen Real Madrid en Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.