Juventus is na nóg eens een flinke investering van miskleun Ramsey af

Reacties

De mislukte samenwerking tussen Juventus en Aaron Ramsey is voorbij. De Italiaanse grootmacht maakt bekend dat het doorlopende contract van de grootverdiener in overleg is ontbonden.

Juventus is na nóg eens een flinke investering van miskleun Ramsey af
© Pro Shots

Ramsey (31) lag nog voor één jaar vast bij Juventus, maar kwam niet in de plannen van Massimiliano Allegri voor. De Oude Dame wilde de middenvelder graag van de loonlijst schrappen en dat is nu gelukt. Door zijn contractontbinding kan Ramsey, die vorig seizoen al een paar maanden op huurbasis voor het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst uitkwam, transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Ramsey stond sinds 2019 op de loonlijst bij Juventus, dat de Welshman destijds transfervrij overnam van Arsenal. Ramsey had de clubs op dat moment voor het uitzoeken en werd door Juve verleid met een vorstelijk salaris. De BBC had het destijds over 456.000 euro bruto per week. Daarmee zou hij de best verdienende Britse voetballer van de wereld zijn geworden.

Het huwelijk tussen Ramsey en Juventus werd niet gelukkig. De middenvelder haalde maar zelden zijn topniveau en kwakkelde met blessures. Juventus wilde vorig jaar al graag van Ramsey af, maar vond toen geen koper. De Italianen denken niet dat dit deze zomer wél zou zijn gelukt en hebben nu maar afspraken gemaakt met Ramsey over het verscheuren van zijn lucratieve contract. Volgens Italiaanse media krijgt de middenvelder een bedrag van zo'n drie miljoen euro mee als zogeheten oprotpremie.

De vraag is wat Ramsey nu gaat doen. Hij wordt in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League, waar Everton en Nottingham Forest interesse zouden hebben. Ook een verhuizing naar de Verenigde Staten zou tot de mogelijkheden behoren. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.