Vitesse zet Fraser per direct aan de kant

Reacties

De wegen van Vitesse en Henk Fraser scheiden per direct. Dat heeft de club besloten na crisisberaad. De bekerwinnaar van vorig seizoen heeft de 51-jarige trainer na de pijnlijke nederlagen tegen Roda JC Kerkrade (0-3) en NAC Breda (1-0) aan de kant gezet. Edward Sturing maakt het seizoen af als trainer van Vitesse.

Vitesse zet Fraser per direct aan de kant

Fraser zou aan het einde van het seizoen sowieso al vertrekken, maar er wordt dus nu al een punt gezet achter de samenwerking met Vitesse. De Arnhemmers werden dit seizoen al vroeg uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi en ook het Europa League-avontuur werd geen succes. In de Eredivisie zijn de prestaties ronduit wisselvallig, met de zevende plaats als voorlopig resultaat.

Terwijl het eerste seizoen onder Fraser nog de eerste prijs in het 125-jarige clubbestaan (de KNVB-beker) opleverde, werd het tweede er dus een om snel te vergeten. Na de nederlaag van afgelopen weekend in Breda kondigde de clubleiding al aan dat er overleg zou volgen. Maandag stond Fraser echter nog 'gewoon' voor de groep, hij zei na de training 'geen idee' te hebben over wat de clubleiding van plan was. Dat is nu dus duidelijk geworden: Vitesse maakt het seizoen af zonder Fraser.

Na René Hake (FC Twente), Alex Pastoor (Sparta), Marcel Keizer (Ajax), Erik Ten Hag (FC Utrecht), Erwin van de Looi (Willem II) en Gertjan Verbeek (Twente) is Fraser de zevende Eredivisie-coach die dit seizoen voortijdig vertrekt. Hij zit overigens niet lang zonder werk; Fraser gaat na dit seizoen aan de slag bij Sparta Rotterdam, waar hij de opvolger wordt van Dick Advocaat.

'Russische invloed valt niet los te zien van ontslag Fraser'
De laatste wedstrijd van Henk Fraser als trainer van Vitesse.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.