Vitesse vraagt KNVB om opheldering over VAR: 'Aantoonbaar benadeeld'

Reacties

Vitesse heeft de KNVB om opheldering gevraagd omtrent de recente beslissingen van de VAR. De club uit Arnhem wil de toegevoegde waarde van de VAR beslist niet in twijfel trekken, maar is benieuwd hoe er consequenter kan worden omgegaan met arbitrale beslissingen.

Vitesse vraagt KNVB om opheldering over VAR: 'Aantoonbaar benadeeld'
© Pro Shots

'Hoewel we ons verlies uiteraard nemen, zijn we aantoonbaar benadeeld', stelt algemeen directeur Pascal van Wijk op de clubwebsite. 'Het wekt frustratie en irritatie in de hand als beslissende momenten nadelig uitpakken. Temeer omdat zowel de dienstdoende arbiter als in een andere wedstrijd een KNVB-official achteraf allebei eerlijk aangaven dat er kapitale fouten zijn gemaakt. De insteek van de VAR is dat wedstrijden eerlijker verlopen. Wij zijn daarom voor de ontwikkeling van de VAR, maar dat er consequenter gehandeld dient te worden is meer dan eens gebleken.'

Vitesse verwijst naar recente en bewezen foutieve beslissingen bij de thuiswedstrijd tegen PSV en de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. PSV kreeg in Stadion Gelredome een strafschop dankzij de VAR, terwijl de Arnhemmers zelf een penalty werd onthouden na hands van Pablo Rosario. Een week later tegen PEC Zwolle ging de bal wél op de stip na hands van Vitesse-verdediger Eli Dasa.

Zaterdagavond plaatste aanvoerder Bryan Linssen al grote vraagtekens bij het handelen van de arbitrage. 'Jongens, alsjeblieft. Vorige week tegen PSV was er een handsmoment, dat ziet bijna iemand die blind is nog wel. En dan dit. Wat zijn we aan het doen? Alsjeblieft zeg. Kijk, ik maak ook heel veel fouten, maar ik krijg als ik een fout heb gemaakt niet de kans dat nog te herstellen. Zij kunnen met 24 camera's kijken en ze zien het nog steeds niet.'

Vitesse laat weten dat de KNVB en de club in gesprek gaan over hoe er consequenter kan worden omgegaan met arbitrale beslissingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.