KNVB tevreden over arbitrage in toppers: 'Dumfries kopte de bal'

Reacties

Reinold Wiedemeijer is tevreden over hoe de twee toppers op Super Sunday zijn geleid door de arbitrage. Zo was de oud-scheidsrechter het ermee eens dat de bal tijdens PSV – Feyenoord niet op de stip ging na een vermeende handsbal van Denzel Dumfries.

KNVB tevreden over arbitrage in toppers: 'Dumfries kopte de bal'
© Pro Shots

Dumfries leek de bal met de hand te beroeren toen hij de bal in de tweede helft wilde wegkoppen bij een corner. De VAR bekeek de herhalingen uitvoerig, maar er was te veel twijfel om de bal op de stip te leggen 'Het heeft er alle schijn van dat hij hem kopt', liet Wiedemeijer zondagavond weten bij FOX Sports. 'De bal gaat erg ver weg, de hand hangt daar wel en hoort daar wellicht niet, maar ook ik zit hier alles te bekijken uit alle hoeken en zie niet dat hij de bal met zijn hand wegduwt. Hij stoot niet naar de bal, het heeft er alle schijn van dat hij hem kopt.'

Wiedemeijer liet namens de KNVB ook zijn licht schijnen over twee handsballen bij PEC Zwolle - Vitesse en VVV-Venlo – Fortuna Sittard. De bal ging in Zwolle wel op de stip na hands van Vitesse-verdediger Eli Dasa, maar in Venlo niet na hands van VVV-verdediger Christian Kum. 'Wij hadden liever bij PEC ook geen strafschop gezien', reageerde Wiedemeijer.

'Ik denk dat het verschil bij beide momenten is dat bij VVV de bal op de speler afkomt en via zijn been op zijn arm gaat en bij PEC is het een speler die de bal probeert te blokken, dat ook doet met zijn benen en dan gaat hij via zijn lichaam op die arm. De scheidsrechter ziet dat in snelheid en ziet dat de bal op die arm komt, die daar vreemd zit. De VAR heeft daarnaar gekeken en ziet dat wellicht ook en grijpt daardoor niet in. Wat er bij VVV gebeurde, staat letterlijk in de regel. Als de bal via jouw lichaamsdeel op je arm komt, is het geen hands', probeerde Wiedemeijer het verschil te verklaren.

Super Sunday
Over de arbitrage tijdens de twee topduels op zondag, PSV - Feyenoord en Ajax - AZ, was Wiedemeijer tevreden. 'De beide topwedstrijden werden top geleid door de jongens (Dennis Higler en Serdar Gözübüyük, red.). Ze hebben uitstekend hun best gedaan, ze zaten er kort op, hebben veel door laten voetballen. Gözübüyük floot een solide partij en de beide VAR-en, waar een hoop kritiek op was, hebben hun werk denk ik naar behoren gedaan', besloot Wiedemeijer, die het te kort dag vond om al in te gaan op de situatie van Nicolás Tagliafico, die ontsnapte aan een rode kaart. Daarover wilde hij eerst de scheidsrechter nog spreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.