Ophef rond 'beetje stoute' Tagliafico: 'Verbaasd dat hij geen rood kreeg'

Reacties

Nicolás Tagliafico heeft opzien gebaard tijdens de met 0-2 verloren wedstrijd van Ajax tegen AZ. Arne Slot begrijpt niet waarom de linksback zondag niet van het veld werd gestuurd.

Ophef rond 'beetje stoute' Tagliafico: 'Verbaasd dat hij geen rood kreeg'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
AZ
AZ

AZ stond al op een 0-2 voorsprong in de Johan Cruijff Arena, toen Tagliafico tien minuten voor tijd de diepte in werd gestuurd. Hij kwam in een stevig duel terecht met tegenstander Jonas Svensson, die hierbij op de grond terechtkwam. Toen Tagliafico over de vleugelverdediger van AZ sprong, ging hij op diens bovenbeen staan. De vraag is of dit met opzet was of niet.

De spelers van AZ dachten van wel en dat begrijpt Slot maar al te goed. 'Ik zag de beelden net in de kleedkamer, daar was ik wel verbaasd over', zei de coach van AZ tegen FOX Sports. Of het voor AZ nog uitmaakte dat er geen rood was gegeven nu er toch gewonnen was? 'Misschien wel. In De Kuip maakte Berghuis een overtreding die hem drie duels schorsing op kan leveren. Een week later maakte hij de winnende tegen FC Twente.'

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf geen kaart aan Tagliafico en ook de VAR greep niet in na het bekijken van de beelden. Gözübüyük liet Ajax heel even wachten met het nemen van de corner totdat hij een seintje kreeg van de VAR en de situatie leek daarmee dan ook te zijn beoordeeld. Marco van Basten, die het duel in de Arena als analist bekeek, gaf aan dat hij een rode kaart te zwaar had gevonden. 'Ze gaan er allebei hard in. Hij wil de bal pakken en hij is een beetje stout hier', stelde Van Basten.

Ajax speelt woensdag de halve finale in het TOTO KNVB-bekertoernooi, uit tegen FC Utrecht, en gaat drie dagen daarna in de competitie op bezoek bij SC Heerenveen.

'Ajax heeft meer problemen dan een paar voetballers uit vorm'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.