Vitesse vervolgt Europees avontuur met clashes met Mourinho en co

Reacties

Vitesse is voor de achtste finale van de Conference League gekoppeld aan AS Roma, de club van trainer José Mourinho. Rick Karsdorp is de enige Nederlander in de selectie van de Romeinen.

Vitesse vervolgt Europees avontuur met clashes met Mourinho en co
© Pro Shots

De koppeling aan Roma betekent een zware loting voor Vitesse, maar er is ook geen reden om te wanhopen. De ploeg van Mourinho heeft het lastig in eigen land en staat teleurstellend achtste in de Serie A. In de Conference League werd Roma wel groepswinnaar in een poule met Bodø/Glimt, Zorya Luhansk en CSKA Sofia.

Vitesse plaatste zich donderdagavond voor de achtste finale van de Conference League door af te rekenen met Rapid Wien. Nadat er in Oostenrijk met 2-1 was verloren, werd door de Arnhemmers in eigen huis met 2-0 gewonnen. In de volgende ronde kan trainer Thomas Letsch ook weer beschikken over Löis Openda. De clubtopscorer was geschorst voor de return tegen Rapid Wien.

In de poulefase wist Vitesse al knap te overleven in een groep met Stade Rennais, Tottenham Hotspur en NS Mura. De Eredivisie-subtopper eindigde nog voor Spurs als tweede in Poule G.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.