Vitesse dun in de verdedigers door zware blessure Thelander

Reacties

Vitesse heeft een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Rasmus Thelander heeft tijdens een training zijn linkerenkel gebroken. De Deense verdediger staat maandenlang aan de kant.

Vitesse dun in de verdedigers door zware blessure Thelander

Thelander kwam deze zomer over van FC Zürich. De 27-jarige mandekker kwam sindsdien vier keer uit voor de Arnhemmers. Tijdens de laatste twee duels met FC Basel (0-1) en SC Heerenveen (1-1) deed trainer Leonid Slutsky een beroep op hem als invaller.

Daar blijft het voorlopig bij. De zomeraanwinst moet een operatie ondergaan en staat waarschijnlijk tot de winterstop aan de kant. Het zadelt Vitesse richting het uitduel met AZ mogelijk op met een probleem, aangezien Maikel van der Werff in Friesland geblesseerd uitviel.

Vitesse had Thelander, samen met de van Chelsea gehuurde Jake Clarke-Salter, juist aangetrokken om na het vertrek van de Amerikaanse Chelsea-huurling Matt Miazga en de Georgische clubicoon Guram Kashia de centrale posities achterin goed bezet te houden.

Om het wegvallen van Thelander op te vangen, zal Vitesse vooralsnog geen vervanger van buitenaf aantrekken, tenzij er zich het bekende 'buitenkansje' voordoet op de transfermarkt. De deze zomer van Jong Ajax overgekomen Danilo Doekhi (20) wordt voorlopig doorgeschoven naar de A-selectie.

Samenvatting SC Heerenveen - Vitesse
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.