Vinícius treedt met nieuw rugnummer in sporen van Real-iconen

Reacties

Vinícius Júnior gaat volgend seizoen met nummer 7 spelen bij Real Madrid. De Spaanse topclub maakte het nieuwe rugnummer van zijn Braziliaanse dribbelaar maandag bekend.

Vinícius treedt met nieuw rugnummer in sporen van Real-iconen
© Pro Shots

Vinícius heeft in zijn tijd in het Bernabéu al vaker een ander nummer op zijn rug gespeld gekregen. Hij begon met 28, waarna hij in 2019 het nummer 25 kreeg toebedeeld. Een jaar later werd dat nummer 20, en dat is sindsdien niet meer veranderd. Met nummer 20 scoorde hij in de Champions League-finale van 2022, zijn goal tegen Liverpool was het enige en dus winnende doelpunt.

De 7 is vrijgekomen nu bekend is dat Eden Hazard volgend jaar niet meer voor Real Madrid speelt. De Belg kreeg het rugnummer na zijn transfer vier jaar geleden, één van de meest prestigieuze deals die in de zomer van 2019 gesloten werd. De aanwinst van Chelsea kon het in zijn Spaanse jaren nooit waarmaken en vertrekt nu weer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hazard is dan niet zo'n geslaagd voorbeeld, maar het rugnummer 7 is in Madrid ook echt wel uitgedeeld aan succesvolle spelers: Cristiano Ronaldo is een recent voorbeeld. Ook Raúl, misschien wel de grootste speler uit de geschiedenis van de succesvolste club van Europa, werd wereldberoemd in de vijftien jaar dat hij de 7 achterop zijn maagdelijke wit van Real droeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.