Villarreal maakt met vijf goals eind aan zegereeks Sociedad

Villarreal boekte een zeer eenvoudige overwinning op directe concurrent Real Sociedad. Door de 5-1 zege wint El Submarino Amarillo terrein in de strijd om Europees voetbal. De ruime winst is opvallend, want donderdag speelden beide teams in het toernooi om de Copa del Rey doelpuntloos gelijk.

Real Sociedad begon het duel in El Madrigal als ploeg in vorm, zijn laatste drie competitieduels had het allemaal gewonnen. De Basken kenden echter een rampzalige eerste helft, waarin zij drie doelpunten incasseerden. Giovani Dos Santos (foto) opende na zeventien minuten de score na terugleggen van Mario. De 2-0 kwam tien minuten later op naam van Ikechukwu Uche na een fraaie voorzet van Dos Santos. Het voormalige supertalent nam zes minuten daarna zelf de 3-0 voor zijn rekening.

Als Sociedad nog hoop had op een wederopstanding, dan maakte Villarreal daar na rust direct een einde aan. Na een fraaie combinatie in de as van het veld liet Uche in de 55ste minuut de 4-0 noteren, terwijl Moi Gomez drie minuten daarna de 5-0 maakte. Imanol Agirretxe maakte na een uur de eretreffer voor Sociedad met een kopbal uit een corner van Carlos Vela.

Door de overwinning op directe concurrent Sociedad doet Villarreal goede zaken bovenin de Primera División. Villarreal neemt de vijfde plaats over van de Basken en verkleint het gat tot de vierde plaats, die rechtgeeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.