Eerste nederlaag Pizzi met Valencia, Athletic haalt uit

Juan Antonio Pizzi begon uitstekend aan zijn klus als trainer van Valencia, maar op bezoek bij Celta de Vigo ging de trainer met zijn team voor het eerst onderuit. Athletic de Bilbao herstelde zich uitstekend van de derbynederlaag van vorige week.

Celta de Vigo - Valencia 2-1
Eind december koos Valencia voor Pizzi (foto) als opvolger van de ontslagen Miroslav Djukic en vorige week luisterde de Argentijnse trainer zijn debuut op met een 2-0 thuiszege op stadgenoot Levante. Dinsdag speelde Valencia met 1-1 gelijk tegen Atlético Madrid in de strijd om de Copa del Rey, maar vier dagen later volgde de eerste nederlaag.

Valencia kwam in Estadio Balaídos halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong via Daniel Parejo, na rust zorgde Charles echter met twee doelpunten voor de zege van Celte de Vigo. Door de nederlaag heeft Valencia nu 23 punten uit negentien duels, waarmee de club blijft steken op de achtste plaats.

Athletic de Bilbao - UD Almería 6-1
Vorige week verloor Athletic de Bilbao de Baskische derby met 2-1 van Real Sociedad, maar de ploeg van trainer Ernesto Valverde herstelde zich uitstekend van die nederlaag. UD Almería werd met liefst 6-1 verslagen, waardoor Athletic zijn grootste overwinning van het seizoen boekte. Ibai Gómez nam twee van de zes doelpunten voor zijn rekening.

Athletic de Bilbao is nu vierde in de Primera División met 36 punten uit negentien wedstrijden. Real Sociedad bezet de vijfde plaats, met vier punten minder na achttien duels.