Debuterende trainer Pizzi zegeviert in derby van Valencia

Valencia heeft in eigen huis een verdiende zege geboekt op Levante: 2-0. De Argentijn Juan Antonio Pizzi kende daarmee een succesvol debuut als trainer van Valencia.

Debuterende trainer Pizzi zegeviert in derby van Valencia

In de afgelopen vier seizoenen kwam Valencia in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen de stadgenoot, maar een doelpunt van Pablo Piatti hielp Los Che ditmaal goed op weg. Vlak voor rust werkte Levante een voorzet niet goed weg, waarvan Piatti optimaal profiteerde door de bal met links overtuigend binnen te schieten. Na rust schoot Sofiana Feghouli (foto boven) na een prachtige solo Valencia in veilige haven: 2-0.

Het succes was uiterst welkom bij Valencia, dat een teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug heeft in de Primera División. De tegenvallende resulaten vormden de aanleiding voor het ontslag van Miroslav Djukic, die eind december in Pizzi zijn opvolger kreeg.

De zesvoudig landskampioen vindt door de zege de aansluiting bij de subtop en klimt naar de achtste plaats. Levante had bij aanvang van de derby evenveel punten als de stadgenoot, maar blijft door het verlies op de dertiende positie staan.

Overige uitslag:
Real Valladolid – Real Betis 0-0


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen