Valencia kiest voor de Argentijn Pizzi als nieuwe coach

Juan Antonio Pizzi is de nieuwe coach van Valencia. Dat maakte de club donderdagmiddag bekend. In Valencia is Pizzi de opvolger van de ontslagen Miroslav Djukic.

Valencia kiest voor de Argentijn Pizzi als nieuwe coach

Pizzi is geen onbekende in Spanje. Als speler stond hij onder contract bij Tenerife, Barcelona én Valencia. Door zijn trefzekerheid als spits kwam hij zelfs 22 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg, zo ook op het EK 1996 en het WK 1998.

De 45-jarige Pizzi vertrekt per direct bij het Argentijnse San Lorenzo, waar hij sinds de zomer van 2012 werkzaam was. Als trainer werkte Pizzi onder meer in Chili en Argentinië. Met het Chileense Universidad Católica en met zijn vorige werkgever San Lorenzo werd de coach landskampioen. 

Dat Pizzi de nieuwe eindverantwoordelijke is in Estadio Mestalla kwam niet geheel als een verrassing. Eerder gaf Francisco Rufete, technisch directeur van Valencia, al te kennen dat Pizzi de eerste kandidaat was om Djukic op te volgen. 'Het gaat nog om details', liet Rufete eerder deze week al weten. Naar verluidt wordt de Argentijnse coach vrijdag gepresenteerd aan het publiek en de pers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen