Valencia-coach Pizzi: 'Aanbod te mooi om af te wijzen'

Juan Antonio Pizzi kon het aanbod van Valencia om de nieuwe coach te worden niet naast zich neerleggen. 'De kans om te werken bij een club als deze kon ik niet laten schieten.'

Valencia-coach Pizzi: 'Aanbod te mooi om af te wijzen'

De Argentijn was in eigen land nog trainer van San Lorenzo. Die ploeg wilde hem graag behouden en stond aanvankelijk een overgang in de weg. 'Maar dit was het beste voor mij', aldus Pizzi.

In de Argentijnse media liet hij zich eervol uit over zijn oude club, waarmee hij kampioen werd. 'Ik ben blij en trots dat ik een van de grootste clubs van Argentinië heb mogen leiden. San Lorenzo is een groot deel van mijn leven geworden. Maar nu is het tijd om verder te gaan in Spanje.'

In Valencia is Pizzi de opvolger van de ontslagen Miroslav Djukic. De coach is geen onbekende in Spanje. Als speler stond hij onder contract bij Tenerife, Barcelona én Valencia. Door zijn trefzekerheid als spits kwam hij zelfs 22 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg, zo ook op het EK 1996 en het WK 1998.

Valencia staat momenteel op een teleurstellende elfde plaats. Koploper Barcelona heeft liefst 26 punten meer. De ploeg is nog wel actief in het bekertoernooi en in de Europa League. Bovendien was er afgelopen week meer goed nieuws. De Singaporees Peter Lim staat op het punt de club over te nemen, de schuld van bijna driehonderd miljoen euro af te lossen en vervolgens nog tientallen miljoen te investeren in nieuwe spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen