Villa bloeit op onder Gerrard: nu wacht zijn grote liefde

Reacties

De wisseling van de wacht heeft Aston Villa geen windeieren gelegd. Onder Steven Gerrard heeft de club uit Birmingham de wind weer in de zeilen.

Villa bloeit op onder Gerrard: nu wacht zijn grote liefde
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Leicester City
Leicester City

Begin november werd een beroerde reeks van Villa fataal voor Dean Smith, die plaats moest maken voor Gerrard. De entree van de Engelse oud-international heeft direct impact. Gerrard haalde in zijn eerste vier duels evenveel overwinningen als zijn voorganger in diens laatste elf op de Villa-bank: drie zeges.

Gerrard wil natuurlijk niets liever dan zijn vierde zege boeken als manager van Villa. Hij waakt voor te groot optimisme. Hij weet namelijk dat er een bijzondere prestatie moet worden geleverd door zijn ploeg aangezien er een bezoek aan koploper Liverpool op het programma staat.

Voor Gerrard is het sowieso een bijzonder weerzien. Anfield was zeventien seizoenen zijn thuishaven voor hij in 2016 bij LA Galaxy zijn carrière afsloot. Die emoties probeert hij een plaats geven. 'We gaan op Anfield proberen het Liverpool zo lastig mogelijk maken en te knokken voor elk punt. En wat de emoties betreft, dat is aan mij om ermee om te gaan.'

Gerrard plaatst zichzelf niet op de voorgrond. 'Het gaat om het team en om het zo goed mogelijk voorbereiden van het team om een resultaat te boeken. Het moet niet om mij gaan. Als anderen dat doen, kan ik dat niet tegenhouden. Maar het gaat erom dat we daarheen gaan met vertrouwen en geloof.'

Liverpool
Liverpool
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.