Vilhena tankt met late treffer vertrouwen bij FK Krasnodar

Reacties

Tonny Vilhena heeft weer eens een keer van zich doen spreken. De middenvelder was trefzeker voor FK Krasnodar, dat won van Trabzonspor, en blijft daardoor hoop houden op overwintering in de Europa League.

Vilhena tankt met late treffer vertrouwen bij FK Krasnodar
© Pro Shots
Trabzonspor
Trabzonspor
0 - 2
Krasnodar
Krasnodar

Een doelpunt van Marcus Berg bracht Krasnodar op een 0-1 voorsprong in Turkije. De Zweed, in het verleden nog spits van FC Groningen en PSV, promoveerde een voorzet na wat gerommel op kenmerkende 'Berg-wijze' tot treffer. Na zeventig minuten kreeg het duel nog maar eens een extra Eredivisie-tintje. 

Voormalig AZ-speler Ari kwam binnen de lijnen voor Berg, terwijl Donnis Avdijaj moest proberen de stand gelijk te trekken namens Trabzonspor. Dat lukte het voormalige probleemkind van Roda JC en Willem II niet, want in de blessuretijd was het Vilhena die het duel in het slot gooide. Oog in oog met de keeper kreeg de vijftienvoudig Oranje-international de bal en tekende hij voor de eindstand: 0-2.

Een mooie opsteker voor Vilhena, die in de Champions League-kwalificatie met FK Krasnodar kansloos onderuit ging tegen Olympiakos Piraeus en daardoor dus veroordeeld was tot het spelen van Europa League-voetbal. Ook de start in de groepsfase was ronduit slecht, want tegen FC Basel (5-0) en Getafe (1-2) werd verloren. Bij de afgelopen interlandperiode viel Vilhena bovendien buiten de boot bij het Nederlands elftal.

Dankzij de eerste driepunter van het Europa League-seizoen mag FK Krasnodar blijven hopen op Europese overwintering. De ploeg van Vilhena staat derde achter FC Basel en Getafe, maar als de return tegen de Turken wordt gewonnen kan FK Krasnodar op gelijke hoogte komen met de Spaanse nummer twee van de poule. Getafe moet dan wel – net als donderdagavond (0-1) – verliezen van Basel.

UEFA Europa League

Stand Groep C UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Basel
6
4
1
1
12-4
+8
13
2
Getafe
6
4
0
2
8-4
+4
12
3
Krasnodar
6
3
0
3
7-11
-4
9
4
Trabzonspor
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Krasnodar
Meer over Krasnodar
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer T. Vilhena
Meer over T. Vilhena
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.