Koeman heeft slecht nieuws voor Kluivert, Vilhena en Weghorst

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn selectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Het Nederlands elftal speelt op 10 oktober in De Kuip tegen Noord-Ierland, waarna op 13 oktober een uitduel met Wit-Rusland volgt.

Koeman heeft slecht nieuws voor Kluivert, Vilhena en Weghorst
© Pro Shots

Ten opzichte van de voorselectie zijn Justin Kluivert, Terence Kongolo, Tonny Vilhena, Hans Hateboer, Wout Weghorst, Davy Pröpper en Jeroen Zoet afgevallen. Bij die laatste twee heeft dat te maken met blessures.

Met name voor Weghorst en Kluivert zal het mislopen van een plek in de selectie pijnlijk zijn. Weghorst is bij VfL Wolfsburg prima aan het seizoen begonnen en staat na zes Bundesliga-wedstrijden op drie goals. Luuk de Jong krijgt echter nog het vertrouwen ondanks zijn moeizame start bij Sevilla. Kluivert is zeker van een basisplaats bij AS Roma en kwam in de voorbije interlandperiode al bij Oranje door een blessure van Steven Bergwijn. Nu de PSV'er fit is, moet de ex-Ajacied pas op de plaats maken.

Wie ook de voorkeur krijgt boven Kluivert is Feyenoorder Steven Berghuis. De harde en ondoordachte charge van de rechtsbuiten onlangs in het duel met AZ leek zijn kansen voor Oranje nog in gevaar te brengen, maar Koeman heeft besloten vast te houden aan Berghuis. Donyell Malen mag logischerwijs ook hopen op speeltijd. De man in vorm bij PSV maakte als debutant grote indruk in het vorige interlandblok en is opnieuw geselecteerd.

Op het middenveld keert Donny van de Beek terug. De Ajacied is volledig hersteld van het blessureleed eerder dit seizoen en maakte midweeks nog indruk bij de Champions League-zege op Valencia. De terugkeer van Van de Beek gaat ten koste van Tonny Vilhena, die voor het eerst sinds september 2016 niet geselecteerd is.

Dit zijn de 23 spelers die zijn opgeroepen:

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.