Vijf Oranje-internationals op prestigieuze lijst van beste voetballers van 2020

Reacties

Vijf Oranje-internationals hebben de tophonderd gehaald van de jaarlijkse lijst van beste voetballers op de wereld van The Guardian. De krant verkoos Robert Lewandowski tot de allerbeste in het afgelopen voetbaljaar.

Vijf Oranje-internationals op prestigieuze lijst van beste voetballers van 2020
© Pro Shots

Virgil van Dijk is met zijn tiende plaats de hoogst genoteerde Nederlands international op de lijst. Hij zakt daarmee wel een aantal plaatsen, want vorig jaar stond hij nog tweede. Het vijftal wordt aangevuld door Memphis Depay (64), Matthijs de Ligt (69), Georginio Wijnaldum (73) en Frenkie de Jong (79).

Ook Hakim Ziyech heeft een mooie plek in de lijst gekregen. Door zijn prestaties bij Ajax en zijn denderende optredens bij Chelsea bezet hij de zestigste plaats in de lijst. Ook ex-Heracles Almelo-speler Robin Gosens kan volgens de krant terugblikken op een succesvol jaar. De middenvelder van Atalanta Bergamo, die een Nederlandse vader heeft, staat op de 91ste plaats.

Bovenaan de lijst vinden we Bayern München-doelpuntenmachine Lewandowski, die eerder ook al door de FIFA werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2020. Net als in deze lijst troefde hij daarmee Cristiano Ronaldo en Lionel Messi af, die ook hier de topdrie completeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.