Ajax en Oranje goed vertegenwoordigd in prestigieuze tophonderd

Reacties

Ajax en het Nederlands elftal hebben zich in 2019 weer op de kaart gezet. Dat blijkt ook wel weer in de lijst van honderd beste voetballers die The Guardian ieder jaar opstelt.

Ajax en Oranje goed vertegenwoordigd in prestigieuze tophonderd
© Pro Shots

Ajax en Oranje zijn in de prestigieuze lijst goed vertegenwoordigd. Net als bij de Ballon d'Or-verkiezing staat Virgil van Dijk tweede, achter Lionel Messi. Frenkie de Jong vinden we terug op de tiende plaats, één plekje hoger dan in de Ballon d'Or-verkiezing. De Jong houdt bij The Guardian grote namen als Roberto Firmino, Kevin De Bruyne en Sergio Agüero onder zich.

Matthijs de Ligt staat achttiende (vijftiende bij de Ballon d'Or) en Donny van de Beek 33ste. Hakim Ziyech werd niet genomineerd voor de Ballon d'Or, maar was volgens The Guardian wel iets beter dan Van de Beek in 2019. Ziyech staat 29ste, Dusan Tadic 27ste. Opvallend is dat Georginio Wijnaldum 'slechts' 43ste staat in de tophonderd van The Guardian.

Na de topvijftig komen we nog een Nederlander tegen. Dat is Memphis Depay, die het met de 76ste plek moet doen. Memphis maakte indruk bij Olympique Lyon en het Nederlands elftal, maar liep onlangs een zware knieblessure op. Hierdoor zal hij het EK van 2020 zo goed als zeker gaan missen.

Bekijk hier de volledige tophonderd van The Guardian.

Opties Koeman voor Memphis-loos Oranje: switch naar 3-5-2?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.