VI Live: weer assist voor John, Van Wolfswinkel bankzitter

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: weer assist voor John, Van Wolfswinkel bankzitter

Daarmee is de VI Live voor deze zondag ten einde.

19.59 uur: EINDSTAND FENERBAHÇE - GALATASARAY 1-0
Dankzij een doelpunt van Dirk Kuijt wint Fenerbahçe met 1-0 van Galatasaray. Het verschil tussen de twee titelkandidaten op de ranglijst bedraagt nog maar een punt.

19.45 uur: KUIJT ZET FENERBAHÇE OP VOORSPRONG
Tien minuten voor tijd is het Fenerbahçe dat de leiding neemt in de derby tegen rivaal Galatasaray. Dirk Kuijt dribbelt vanaf links naar binnen en schiet raak in de korte hoek: 1-0. De spanning in de Turkse titelstrijd komt daarmee terug.

18.58 uur: LIVERPOOL OP HERHALING TEGEN BLACKBURN
Liverpool en Blackburn Rovers zullen in een replay moeten uitmaken wie verder bekert. Op Anfield bleef het zondagavond 0-0.

LANDGENOTEN: Ola John heeft als invaller zijn steentje bijgedragen aan de overwinning op bezoek bij Arouca. De aanvaller van Benfica stelde Lima in staat de eindstand te bepalen op 1-3. Het was alweer de zesde assist dit seizoen van John, die zelf drie keer tot scoren kwam.

18.55 uur: KUIJT EN SNEIJDER IN EVENWICHT
Er is na één helft nog niet gescoord bij de Nederlands getinte kraker in Turkije. Dirk Kuijt en Wesley Sneijder staan vooralsnog op 0-0 met Fenerbahçe en Galatasaray.

18.33 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - AZ 6-2
FC Utrecht wint met 6-2 van AZ. Een ongelofelijke sensatie van de ploeg van trainer Robby Alflen.

18.31 uur: DUPLAN MAAKT AFSTRAFFING COMPLEET
Edouard Duplan rondt een mooie aanval af en antwoordt daarmee snel op de tegentreffer van AZ. FC Utrecht leidt met 6-2!

18.30 uur: JOHANSSON DOET WAT TERUG
AZ doet wat terug via Mattias Johansson, die de 5-2 maakt.

18.26 uur: FC UTRECHT DENDERT DOOR
Kristoffer Peterson is terug van zijn kaakblessure en geeft direct zijn visitekaartje af. Hij plaatst de bal in de bovenhoek, wat zorgt voor een bizarre stand op het scorebord. FC Utrecht - AZ: 5-1.

18.12 uur: HALLER ONTNEEMT AZ ALLE HOOP
Wesley Hoedt maakt opzichtig hands binnen de zestien, waardoor Sébastien Haller voor de tweede keer mag aanleggen vanaf elf meter. En weer blijft de Fransman uiterst koelbloedig: 4-1 bij FC Utrecht - AZ.

18.00 uur: AFTRAP FENERBAHÇE - GALATASARAY
Met Dirk Kuijt en Wesley Sneijder binnen de lijnen is de Intercontinentale Derby tussen Fenerbahçe en Galatasaray van start gegaan.

17.58 uur: AZ VINDT AANSLUITING
Er is nog hoop voor AZ. Aron Jóhannsson maakt tien minuten na rust de 3-1. Kunnen de Alkmaarders nog een comeback ontketenen tegen FC Utrecht?

17.55 uur: RUSTAND LIVERPOOL - BLACKBURN ROVERS 0-0
Liverpool is vooralsnog niet in staat geweest de defensie van Blackburn Rovers op de knieën te dwingen. De Championship-club houdt vooralsnog stand op Anfield: 0-0. Een replay in het FA Cup-toernooi lonkt.

17.47 uur: VAN DEN BROM GRIJPT IN
In een poging toch nog wat van de wedstrijd tegen FC Utrecht te maken grijpt John van den Brom in. De trainer van AZ haalt met Steven Berghuis, Robert Mühren en Dabney dos Santos zijn hele voorhoede naar de kant. Guus Hupperts, Aron Jóhannsson en Muamer Tankovic moeten proberen de 3-0 achterstand te verkleinen.

LANDGENOTEN: Met Ricky van Wolfswinkel de gehele wedstrijd op de bank heeft Saint-Étienne thuis met 2-0 gewonnen van Lorient. De Nederlandse spits moest toezien hoe Mevlüt Erdinç de voorkeur kreeg in de punt van de aanval en na 72 minuten werd vervangen door Yohan Mollo, die kort daarna prompt de score opende. Saint-Étienne blijft vijfde in Frankrijk.

17.31 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - AZ 3-0
Halverwege leidt FC Utrecht verrassend met 3-0 tegen AZ. Als het zo blijft verslaan de Domstedelingen de nummer vier van de Eredivisie met exact dezelfde cijfers als ze eind december in Alkmaar deden.

17.11 uur: SKRTEL VALT UIT
Liverpool-verdediger Martin Skrtel werd minutenlang behandeld nadat hij was neergegaan in een kopduel met Blackburn Rovers-aanvaller Rudy Gestede. Nu gaat de Slowaakse verdediger met een brace om zijn nek onder luid applaus naar de kant, Kolo Touré vervangt hem.

17.01 uur: GOAL FC UTRECHT
Scheidsrechter Eric Braamhaar legt de bal op de stip nadat AZ-verdediger Mattias Johansson hands maakt. De Fransman Sébastien Haller faalt niet en zet de stand op 3-0. En dat na zeventien minuten!

17.00 uur: AFTRAP LIVERPOOL – BLACKBURN ROVERS
Liverpool jaagt in de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers op een plek in de halve finale van het FA Cup-toernooi.
Opstelling Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Lovren; Lallana, Henderson, Emre Can, Markovic; Sterling, Sturridge, Coutinho.

16.57 uur: EINDSTANDEN SERIE A
AS Roma speelt voor de keer op rij gelijk in de Serie A. Udinese wint dankzij onder meer één treffer van Antonio Di Natale van Torino. Om 20.45 spelen Napoli en Internazionale nog tegen elkaar.
De uitslagen:
Cesena – Palermo 0-0
Parma – Atalanta 0-0
Empoli – Genoa 1-1
Chievo – AS Roma 0-0
Udinese – Torino 3-2

16.55 uur: AZ OP HERHALING IN UTRECHT
Bizar maar waar: de 3-0 uitzege van eind vorig jaar lijkt een vervolg te krijgen in Utrecht. Mark Diemers knal een afvallende bal van afstand keihard langs Esteban: 2-0. AZ moet flink aan de bak om Feyenoord nog van plaats drie te stoten.

16.47 uur: SNELLE GOAL JANSSEN
Vooralsnog lijkt De Galgenwaard een mooie middag tegemoet te gaan. Sébastien Haller geeft voor, Willem Janssen kopt binnen: 1-0 voor FC Utrecht.

LANDGENOTEN: Ondanks een treffer van Quincy Promes is Spartak Moskou niet verder gekomen dan een 3-1 nederlaag tegen Kuban Krasnodar. De international van Oranje bepaalde in de slotfase de eindstand, terwijl Mauricio Pereyra, voormalig AZ-aanvaller Ari en Odil Akhmedov trefzeker waren namens de bezoekers.

16.45 uur: AFTRAP FC UTRECHT – AZ
Kan AZ op bezoek bij FC Utrecht de derde plaats weer overnemen van Feyenoord, of geven de Domstedelingen een vervolg aan de 3-0 zege van eerder dit seizoen in Alkmaar?
Opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet, Hardeveld; Janssen, Ayoub, Diemers; Duplan, Haller, Verbeek.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Elm; Berghuis, Mühren, Dos Santos.

16.22 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Roda JC – De Graafschap 1-0
Achilles '29 – FC Den Bosch 1-0

16.21 uur: EINDSTAND AJAX - EXCELSIOR 1-0
Het doelpunt van Anwar El Ghazi was het enige wapenfeit van Ajax, dat wél met 1-0 wint van Excelsior.

16.20 uur: EINDSTAND FEYENOORD - NAC BREDA 3-0
Mede dankzij twee treffers van Mitchell Te Vrede boekt Feyenoord een overtuigende overwinning op NAC Breda.

16.10 uur: GOAL AJAX
Anwar El Ghazi opent vlak voor tijd de score tegen Excelsior. De aanvaller knikt binnen uit de voorzet van invaller Richairo Zivkovic.

16.03 uur: GOAL TE VREDE
Jordy Clasie legt de bal af en Mitchell Te Vrede schuift binnen. Feyenoord komt op fraaie wijze op een 3-0 voorsprong.

15.55 uur: TIJD DRINGT IN DE ARENA
Driekwart van de wedstrijd zit erop in De Arena, de tijd gaat dringen voor Ajax. Op deze manier gaat Excelsior net als acht jaar geleden (2-2) een puntje pakken in Amsterdam.

15.52 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Weinig goals in de Serie A en een heel vervelend moment in Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Daar breekt Radja Nainggolan (Roma) met een horrortackle het been van Federico Mattiello (Chievo).

De ruststanden:
Chievo Verona – AS Roma 0-0
Empoli – Genoa 0-1
Parma – Atalanta Bergamo 0-0
Udinese – Torino 2-1

15.50 uur: TE VREDE KOPT FEYENOORD OP 2-0
Gouden wissel van Fred Rutten bij Feyenoord. Invaller Jean-Paul Boëtius omzeilt de buitenspelval, haalt de achterlijn en zet voor. En daar staat een echte spits te wachten op zijn kans. Mitchell Te Vrede knikt hard raak en lijkt zo het duel met NAC Breda te beslissen.

15.23 uur: MIJLPAAL VOOR DI NATALE
Antonio Di Natale maakt de 1-1 tijdens Udinese - Torino en zijn tiende van het seizoen. Het is voor de laatbloeier (37 inmiddels) het negende seizoen op rij waarin hij de dubbele cijfers haalt.

15.22 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
Roda JC klimt door een doelpunt van Tom van Hyfte virtueel naar plek twee. Mehmet Dingil heeft Achilles '29 op voorsprong gezet tegen FC Den Bosch.

De ruststanden:
Roda JC – De Graafschap 1-0
Achilles '29 – FC Den Bosch 1-0

15.19 uur: RUSTSTAND FEYENOORD – NAC BREDA 1-0
Het HawkEye-systeem is goud waard in De Kuip. Een schot van Elvis Manu blijkt niet geheel over de lijn, maar een inzet van Lex Immers daarna wel. Geen discussie mogelijk dus. 1-0 voor Feyenoord.

15.18 uur: RUSTSTAND AJAX – EXCELSIOR 0-0
De thuisclub heeft veel balbezit, maar doet er weinig mee.

LANDGENOTEN: Jeremain Lens is geblesseerd geraakt in de wedstrijd van zijn club Dinamo Kiev bij Olimpik Donetsk. De aanvaller viel na 26 minuten geblesseerd uit, de ernst van de kwetsuur is nog niet bekend. Zijn club pakte door een doelpunt van Mykyta Burda in de extra tijd de overwinning (0-1). Dinamo bouwde zijn voorsprong op nummer twee Shakhtar Donetsk daardoor uit tot zeven punten.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Urby Emanuelson start op de linkerflank bij Atalanta Bergamo, dat op bezoek gaat bij het noodlijdende Parma.

Het programma:
Chievo Verona – AS Roma
Empoli – Genoa
Parma – Atalanta Bergamo
Udinese - Torino

14.42 uur: DOELPUNT VOOR FEYENOORD
De doellijntechnologie komt goed van pas, als Ruben Ligeon een inzet van Lex Immers via de lat uit het doel kopt. Maar uit videobeelden blijkt de bal over de lijn. Doelpunt dus, zegt arbiter Pieter Vink. Feyenoord - NAC Breda staat 1-0.

14.33 uur: CARAMBOLE VOOR MANU
Wat een ongelofelijke pech voor Elvis Manu. De buitenspeler van Feyenoord knalt op de lat, waarna de bal via de grond nog eens het aluminium raakt. Daar komt NAC Breda al na drie minuten met de schrik vrij.

14.30 uur: AFTRAP AJAX – EXCELSIOR
Nadat Ajax afscheid heeft genomen van Stefano Denswil is er afgetrapt in de Amsterdam Arena.

De opstellingen:
Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Schöne, Kishna.
Excelsior:
Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD - NAC BREDA
Kan Feyenoord thuis tegen NAC Breda weer eens winnen in de Eredivisie?

De opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Woudenberg; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Te Vrede, Manu.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Koch, Van der Weg; Seuntjens, Swerts, De Zeeuw; Naah, Tighadouini, Falkenburg.

14.30 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
Roda JC Kerkrade - De Graafschap
Achilles '29 - FC Den Bosch

14.18 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN - FC DORDRECHT 2-0
Tranen bij Tjaronn Chery als hij vlak voor tijd de eindstand heeft bepaald. Deze week overleed een goede vriend van de aanvallende middenvelder van FC Groningen, waardoor de emoties hoog opliepen.

13.50 uur: EINDSTAND BARCELONA - RAYO VALLECANO 6-1
Albert Bueno redde met een strafschop nog de eer voor de bezoekers uit Madrid. Luis Suarez verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord namens Barcelona: 6-1.

13.25 uur: HATTRICK MESSI
En dat is drie voor Lionel Messi! De Argentijn toont opnieuw aan uitstekend op dreef te zijn in 2015.

13.20 uur: GOAL MESSI
En daar is de 4-0 van Barcelona, Lionel Messi is opnieuw de gevierde man bij de Catalanen.

13.20 uur: FEYENOORD MET WOUDENBERG
Lucas Woudenberg maakt als linksback zijn basisdebuut voor Feyenoord, dat om 14.30 uur NAC Breda ontvangt. Daarnaast start Elvis Manu als linksbuiten, waardoor Mitchell Te Vrede bij afwezigheid van Colin Kazim-Richards de centrumspits is.

De opstelling van Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Woudenberg; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Te Vrede en Manu.

13.18 uur: OPSTELLINGEN AJAX – EXCELSIOR
Ajax speelt thuis tegen Excelsior met Lasse Schöne als vervanger van de geblesseerde Arek Milik in de basis. Toch blijft het nog een vraagteken wie de spits is van de Amsterdammers. Schöne of toch Anwar El Ghazi?

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Schöne, Kishna.
Excelsior: Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

13.16 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - FC DORDRECHT 1-0
Dankzij de treffer van Albert Rusnák gaat FC Groningen met een voorsprong de rust in.

13.14 uur: GOAL RUSNÁK
FC Dordrecht-doelman Filip Kurto leek niet te passeren in de Euroborg, maar Albert Rusnák slaagt er toch in hem te kloppen. De middenvelder van FC Groningen staat op de juiste plaats om een pass van Nick van der Velden af te ronden: 1-0.

13.12 uur: GOAL MESSI
Lionel Messi mist opnieuw vanaf elf meter. De kleine Argentijn faalde onlangs al in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. Maar hij mag opnieuw aanleggen vanwege te vroeg inlopen. Dit keer is doelman Cristian Alvarez, landgenoot van Messi, kansloos.

12.56 uur: GOAL BARCELONA
En weer valt de treffer snel. De tweede helft is amper onderweg als Gerard Piqué de tweede van de middag binnen knikt.

12.46 uur: RUSTSTAND BARCELONA - RAYO VALLECANO 1-0
Barcelona is met deze tussenstand weer koploper van Spanje. Namens de Catalanen opende Luis Suarez al na vijf minuten de score tegen Vallecano.

12.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – FC DORDRECHT
De bal rolt in stadion Euroborg. Boekt hekkensluiter FC Dordrecht de eerste Eredivisiezege op bezoek bij FC Groningen? Hieronder de opstellingen.

FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet; Rusnak, Tibbling, Kieftenbeld, Mahi; Chery, Van der Velden.
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Haddad, Lima, Gosens; Van Overeem, Steenvoorden, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte.

12.06 uur: GOAL SUAREZ
De ban is al vroeg gebroken. Luis Suarez wordt gelanceerd door Xavi en opent na vijf minuten de score namens Barcelona. Met buitenkant rechts verschalkt hij Rayo Vallecano-doelman Cristian Alvarez.

12.00 uur: AFTRAP BARCELONA - RAYO VALLECANO
Barcelona is bij een zege in eigen huis op Rayo Vallecano weer de nummer één van Spanje. De huidige koploper Real Madrid ging zaterdag onderuit tegen Athletic Bilbao (1-0). Hieronder de elf namen van trainer Luis Enrique.
Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mathieu, Alba; Mascherano, Xavi, Iniesta; Messi, Suárez, Pedro.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.