VI Discussie: hoe ver komt Ajax dit Champions League-seizoen?

Reacties

Na overtuigende zeges op Sporting Portugal (1-5) en Besiktas (2-0) volgde dinsdag voor Ajax de eerste échte test op Champions League-niveau. Ajax slaagde met vlag en wimpel voor dat examen. De Duitsers werden met 4-0 van het veld geblazen. Maar wat zegt dat over Ajax in deze Champions League-campagne?

VI Discussie: hoe ver komt Ajax dit Champions League-seizoen?
© Pro Shots

Het zegt in ieder geval dat een enorme stap gezet werd richting de volgende ronde. In UEFA-competities gaat onderling resultaat boven doelsaldo, dus ook met een 3-0 verliespartij bij de return in Duitsland begint Ajax nog als koploper van Groep C aan de laatste twee duels. Een eventuele eerste plek in de poule zou ook nog eens een beschermde status (loten tegen een nummer twee uit de andere poules) bij de loting opleveren.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

De goede prestaties van Ajax hebben in ieder geval flinke invloed op de bookmakers. De kans dat de Amsterdammers de Champions League dit seizoen winnen, wordt bij wedkantoren steeds groter geacht. Waar je bij Bet365 begin augustus nog 101 keer je inzet terugkreeg als je Ajax als Champions League-winnaar voorspelde, krijg je nu nog maar 26 keer je inleg terug. Daarnaast schat Bwin in dat slechts acht clubs op dit moment meer kans maken op de eindzege. Bij Unibet zijn dit zelfs maar zes clubs. Voor de CL-winst van Ajax krijg je evenveel terug als bij Juventus en Manchester United.

Ajax-trainer Erik ten Hag noemde zijn ploeg in aanloop naar het duel met Dortmund nog een dark horse in de Champions League. 'Ik denk dat geen enkele ploeg graag tegen Ajax speelt', voegde hij toe. De coach van de Amsterdammers wilde dus niet te hard van stapel lopen. Eerder dit seizoen verwees hij zinspelingen op een eventuele Champions League-winst al naar het rijk der fabelen.

Poll (gesloten) Hoe ver komt Ajax in de Champions League?
  • 3% Ajax wordt alsnog uitgeschakeld in de groep (52 stemmen)
  • 12% Achtste finale (235 stemmen)
  • 43% Kwartfinale (870 stemmen)
  • 20% Halve finale (402 stemmen)
  • 5% Finale (109 stemmen)
  • 17% Ajax pakt de Cup met de Grote Oren (336 stemmen)

Het woord is aan jullie! Hoe ver komt Ajax in de Champions League? En waarom? Laat het weten in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.