VfL Wolfsburg verlost Luiz Gustavo van bijrol in München

Luiz Gustavo vervolgt zijn loopbaan bij VfL Wolfsburg. De 26-jarige controlerende middenvelder komt over van Bayern München, waar hij onder de nieuwe trainer Pep Guardiola weinig uitzicht had op speeltijd.

VfL Wolfsburg verlost Luiz Gustavo van bijrol in München

Ook Arsenal hoopte zich te versterken met de tienvoudig international van Brazilië, maar Luiz Gustavo blijft actief in de Bundesliga. Sinds januari 2011 speelde de middenvelder voor Bayern, dat hem naar München haalde als opvolger van Mark van Bommel.

De Braziliaan slaagde er echter niet in om een vaste basisplaats te veroveren bij Der Rekordmeister en aangezien Guardiola van plan is met slechts één controleur te spelen, koos Luiz Gustavo eieren voor zijn geld. Na 1899 Hoffenheim en Bayern is Wolfsburg zijn derde werkgever in de Bundesliga, waarin hij totaal 136 wedstrijden speelde en acht keer scoorde.

Bij Wolfsburg wordt Luiz Gustavo ploeggenoot van Bas Dost, maar waarschijnlijk zullen beiden zaterdag niet in actie komen tijdens het thuisduel met Schalke 04. Dost kampt nog met een enkelblessure, terwijl Luiz Gustavo mogelijk nog niet speelgerechtig is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen