Veteraan Reina plakt er nog een jaar aan vast in de Serie A

Reacties

Pepe Reina keert terug naar de Serie A. De 37-jarige doelman heeft een contract getekend bij Lazio, waar hij normaal gesproken tweede keeper wordt achter Thomas Strakosha.

Veteraan Reina plakt er nog een jaar aan vast in de Serie A
© Pro Shots

Reina speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Aston Villa. In de cruciale slotfase van het seizoen, waarin de laagvlieger een felle strijd tegen degradatie uit de Premier League voerde, kreeg Reina onder de lat de voorkeur boven de Noor Ørjan Nyland. En met succes: de ervaren Spanjaard incasseerde slechts twee treffers in zijn laatste vier Premier League-duels en Villa handhaafde zich met de hakken over de sloot.

Het contract van Reina bij AC Milan liep vervolgens af, waardoor de sluitpost transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Valencia werd genoemd als mogelijke bestemming, maar het is nu toch Lazio geworden. Reina is zo dus toch weer actief in de Serie A, waar hij eerder de clubkleuren van Napoli en Milan verdedigde.

Voor de Spaanse veteraan wordt het zijn twintigste seizoen in het betaald voetbal. In december 2000 debuteerde hij voor Barcelona. Via Villarreal kwam hij later bij Liverpool terecht, waar hij tussen 2005 en 2013 zijn meest succesvolle periode beleefde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.