Vertrekkende Huntelaar krijgt waardig afscheid bij Schalke

Reacties

In zijn laatste maanden bij de club krijgt Klaas-Jan Huntelaar een mooi afscheid bij Schalke 04. Vorige maand werd bekend dat de Nederlander definitief vertrekt aan het einde van het huidige seizoen. Technisch directeur Christian Heidel bevestigt dat Huntelaar op gepaste wijze uitgezwaaid wordt.

Vertrekkende Huntelaar krijgt waardig afscheid bij Schalke

De Nederlandse spits speelt sinds 2010 in Gelsenkirchen en scoorde 126 keer in 238 duels voor Schalke 04. Huntelaar beschikt over een aflopend contract en besloot in april van dit jaar niet te verlengen bij Schalke 04. 'Hij heeft hier zo lang op het allerhoogste niveau gespeeld als basisspeler. Momenteel heeft hij geen basisplaats en hij heeft ongetwijfeld gekeken naar zijn kansen om volgend seizoen terug te keren in de basis', zei Heidel toen over de situatie.

Doelpunten Huntelaar 
ClubAantal
Schalke 04126
Ajax105
SC Heerenveen39
AGOVV26
Real Madrid8
AC Milan7

Donderdagmiddag kondigde de directeur tijdens een persconferentie aan dat Der Hunter voor zijn vertrek nog een kans krijgt op een mooi afscheid. 'We gaan hem een waardig afscheid geven. Klaas-Jan was ongelooflijk belangrijk voor ons in de laatste jaren.' Dit seizoen is Huntelaar echter meer bankzitter dan basisspeler. De laatste jaren wordt de aanvalsleider gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, alhoewel Huntelaar zelf vaag blijft over een rentree in de Eredivisie.

De Nederlander stond dit seizoen tegenover zijn voormalig werkgever. In de kwartfinale van de Europa League speelde hij twee keer als invaller tegen Ajax, scoren deed Huntelaar niet. Dit seizoen kreeg hij slechts negen basisplaatsen, hij was vijfmaal trefzeker in alle competities. Schalke 04 maakt dit seizoen nog een piepkleine kans op Europees voetbal, maar dan is er in de middenmoot van de Bundesliga een klein wonder nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.