Vertrek Busquets opent deur voor De Jong: entree in aanvoerdersgroep

Reacties

Frenkie de Jong is geklommen in de hiërarchie bij Barcelona. De Nederlander behoort het komende seizoen tot het selecte groepje aanvoerders.

Vertrek Busquets opent deur voor De Jong: entree in aanvoerdersgroep
© Pro Shots

Na het vertrek van routinier Sergio Busquets (35) en Jordi Alba (34) naar Inter Miami moest trainer Xavi Hernández nieuwe aanvoerders aanwijzen. De Spaanse oefenmeester heeft daarbij gekozen voor Ronald Araújo en De Jong. Zij completeren het viertal aanvoerders.

Als eerste aanvoerder is Sergi Roberto aangewezen. De verdediger is daarmee de opvolger van Busquets, die sinds het vertrek van Lionel Messi twee jaar geleden de band om zijn arm droeg. Marc-André ter Stegen is de nummer twee in de pikorde van Barcelona.

De Uruguayaanse verdediger Araújo is de derde aanvoerder van de Catalanen, waarna de 26-jarige De Jong komt. De 51-voudig international is sinds 2019 speler van Barcelona nadat hij voor 86 miljoen euro de overstap maakte van Ajax naar Spanje.

Vorig jaar werd de in Arkel geboren De Jong nog naar de uitgang gedirigeerd door voorzitter Joan Laporta om ruimte in het spelersbudget te maken, maar de Nederlander weigerde naar Manchester United te vertrekken. Nadat De Jong bleef, werd Barcelona met de middenvelder in de gelederen voor de 27ste keer landskampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.