Vertonghen teleurgesteld na WK-exit: 'Te oud? Dat is een te makkelijk excuus'

Reacties

Jan Vertonghen is teleurgesteld over de WK-exit van België. Hij is wel tevreden over het spel van België tegen Kroatië en vindt zeker niet dat de hoge gemiddelde leeftijd van het Belgische elftal heeft gezorgd voor de uitschakeling.

Vertonghen teleurgesteld na WK-exit: 'Te oud? Dat is een te makkelijk excuus'
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

'Dit doet pijn, zeker na een wedstrijd als deze. Ik heb het gevoel dat we het niet verdienden om eruit te gaan. Hier hebben we het niet laten liggen', doelt de verdediger bij de NOS op het mindere spel in de vorige groepswedstrijd tegen Marokko.

De 35-jarige Belg vindt dat zijn team 'echt gevochten' heeft. 'We hebben alles gegeven. We zijn een team dat goed is in de counter. In de eerste wedstrijd (tegen Canada, red.) vonden we de ruimte niet, in de tweede (tegen Marokko, red.) was die er niet. Vandaag was de ruimte er wel en zo creëer je de meeste kansen.'

Wat bij Vertonghen rest is een gevoel van teleurstelling, ook al weigert hij te spreken van ruzie binnen het Belgische team. 'De chaos is meer iets van buiten dan binnen. Vanbinnen viel het wel mee, ik heb het erger meegemaakt in ieder geval. Het is niet zo slecht dat we niet meer met elkaar door een deur konden of niet meer met elkaar op een veld met elkaar konden staan.'

Een van de belangrijkste verwijten voor dit elftal is dat het team 'te oud' zou zijn. Vertonghen vindt dat een 'te makkelijk excuus'. 'Dit toernooi laat zien dat het daar niet aan ligt, je moet het op de feiten beoordelen', was de dertiger duidelijk. België trad tegen Kroatië aan met het op een na oudste elftal ooit op een WK (gemiddeld 31 jaar en 95 dagen) ooit, na Australië in 2010 tegen Duitsland (31 jaar en 118 dagen).

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.