Verrassend VVV-Venlo wil selectie versterken

Tijdens de eerste weken van dit seizoen werden de overlevingskansen van het gepromoveerde VVV-Venlo door velen weggehoond. Maar dankzij veertien punten uit de laatste negen duels staan de Limburgers, die zondag met een 2-2 gelijkspel tegen Ajax nog te weinig kregen, op een keurige dertiende plaats.

Verrassend VVV-Venlo wil selectie versterken

'Ook toen het minder ging, zijn we niet in paniek geraakt', verklaart trainer André Wetzel de goede resultaten. 'We zijn blijven vasthouden aan onze principes en daardoor is het vertrouwen gegroeid.'

'Sinds we zijn gaan spelen met Danny Wintjens in de goal en Peter Reekers en Sjors Verdellen als defensief centrum, is het steeds beter gegaan. En het aantrekken van Adil Auassar is heel belangrijk gebleken voor de balans op het middenveld.’

Wetzel waakt voor overenthousiasme, maar heeft de doelstelling wel voorzichtig opgekrikt. Was eerst 'niet laatste worden' het credo, nu mikt de oefenmeester op handhaving zonder nacompetitie. 'De spelers moeten nu niet gaan zweven, mijn taak als trainer is om ze met beide beentjes op de grond te houden.'

Dat doel wil VVV bereiken met een versterkte selectie. De club wil de spelersgroep zo snel mogelijk aanvullen met een fysiek sterke spits en een controlerende middenvelder.

Voor die laatste positie is Peter Jungschläger (23) van RBC Roosendaal de voornaamste kandidaat. De middenvelder heeft al aangegeven open te staan voor een transfer naar Venlo. Zijn huidige contract loopt nog anderhalf jaar door.

Als nieuwe targetman wil VVV dolgraag Harrie Gommans strikken. De 24-jarige spits uit Roermond was een half jaar geleden ook al in beeld bij de Venlose club, maar gaf toen nog de voorkeur aan een driejarig contract bij Vitesse.

Verder blijft de Venlose club volhouden aan de weigering om Nordin Amrabat nog tijdens de winterstop te verkopen. De revelatie van de eerste competitiehelft wordt gevolgd door een almaar groeiend leger clubs uit binnen- en buitenland.

SC Heerenveen bracht zelfs al een bod uit op de aanvaller, maar dat heeft VVV naast zich neergelegd. De club wil Amrabat op zijn vroegst tijdens de zomer verkopen en wacht de aanbiedingen voorlopig rustig af.

Bekijk hier al onze video's