Verontwaardiging over 'Covidiots': Arsenal tikt spelers op de vingers

Reacties

Arsenal heeft zijn spelers nog maar eens op de richtlijnen gewezen die gelden nu het coronavirus ook in Engeland om zich heen slaat. Aanleiding is het verbreken van die regels door Alexandre Lacazette, David Luiz, Nicolas Pépé en Granit Xhaka.

Verontwaardiging over 'Covidiots': Arsenal tikt spelers op de vingers
© Pro Shots

Dat meldt de BBC. Lacazette kwam te dicht bij iemand die hij had verzocht zijn auto schoon te maken, terwijl David Luiz en Xhaka met elkaar hadden afgesproken in een park en Pépé op een pleintje werd gesignaleerd waar hij voetbalde met enkele vrienden. In het laatste geval greep de politie zelfs in, het trapveldje werd gesloten.

Ook volgens de richtlijnen van de Britse regering mag je alleen naar buiten in je eentje of met de mensen met wie je samenleeft. Bovendien moet je een afstand van twee meter bewaren ten opzichte van andere mensen. Dat deden de vier spelers van Arsenal dus niet en daar zijn ze door de club op aangesproken.

Het negeren van de richtlijnen zorgde voor de nodige verontwaardiging. Zo noemde boulevardkant The Sun het Arsenal-kwartet de volgende Covidiots die zich niet aan de regels hielden. Onlangs kregen ook José Mourinho en enkele spelers van Tottenham Hotspur kritiek omdat ze buiten trainden en de regels niet naleefden.

Het is niet de eerste keer deze week dat een speler van Arsenal in opspraak raakt. Mesut Özil kreeg al de volle laag omdat hij volgens berichten in Britse media een van de drie selectieleden was die had geweigerd salaris in te leveren, dat terwijl hij de grootverdiener is bij de club met een weeksalaris van 350 duizend pond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.