Vernieuwd PSV sluit voorbereiding af met winst op Valencia

PSV heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning op Valencia. Volgende week zaterdag is de officiële seizoensopener de strijd om de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord.

PSV
PSV
2 - 1
Valencia
Valencia

Trainer Mark van Bommel koos tegen Valencia, dat vorig jaar als vierde eindigde in La Liga, voor een centraal verdedigingsduo bestaande uit Daniel Schwaab en Nick Viergever. Nicolas Isimat-Mirin en Derrick Luckassen lijken achter het ervaren duo te staan in de pikorde van de nieuwe PSV-coach, die Hirving Lozano voor het eerst bij de selectie had deze voorbereiding.

PSV begon uitstekend tegen Valencia en legde prima positiespel op de mat, met Gastón Pereiro als smaakmaker. Toch kwam Valencia in de 25ste minuut op voorsprong. Viergever en Schwaab lieten zich simpel aftroeven, waarna Carlos Soler via het been van Denzel Dumfries voor de 0-1 zorgde.

Lang stond die voorsprong voor Valencia niet op het scorebord. Tien minuten later kopte aanvoerder Luuk de Jong al vallend raak uit een hoekschop van Pereiro. Een paar minuten later was er wederom een hoofdrol voor De Jong. De spits liet zich makkelijk vallen na een voorzet van Angeliño en de bal ging op de stip. Pereiro maakte geen fout: 2-1.

In de tweede helft was de rentree van Lozano het hoogtepunt in het goedgevulde Philips Stadion, waar PSV zaterdag de jaarlijke Open Dag organiseerde. De Mexicaan slaagde er niet in de voorsprong verder uit te bouwen, maar PSV kan na overwinningen op Galatasaray (1-3), Olympiakos Piraeus (4-0) en nu Valencia in de laatste tien dagen met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd tegen Feyenoord.