Verfoeide Man Utd-eigenaar gaat gesprek aan met fans

Reacties

In een open brief heeft Joel Glazer, eigenaar van Manchester United, aangegeven dat de Glazer-familie het gesprek aangaat met de ontevreden fans. Door protesten kon afgelopen weekend de wedstrijd tussen Man Utd en Liverpool niet doorgaan, supportersgroepen dreigden met meer protesten als enkele eisen niet werden ingewilligd.

Verfoeide Man Utd-eigenaar gaat gesprek aan met fans
© Pro Shots

Manchester United Supporters Trust (MUST) zette het protest op en zij zijn bereid om het te herhalen. In een lange open brief, gepubliceerd op de website van Man Utd, gaat Joel Glazer in op de onrust. 'Ik wil jullie verzekeren dat mijn familie en ik heel veel geven om Man Utd en ons verantwoordelijk voelen om de toekomst van de club te beschermen. De afgelopen weken hebben we een duidelijk les geleerd: we moeten betere luisteraars worden. De club gaat zich bezighouden met alle benoemde punten in jullie brief', doelt Glazer op het actieplan van MUST.

De vier speerpunten van MUST
- Man Utd moet deelnemen aan een door de overheid geïnitieerde herziening van het voetbal
- onafhankelijke directeuren moeten plaatsnemen in het bestuur
- het dualistisch bestuursmodel, met een scheiding tussen directie en toezichthouders, moet verdwijnen
- Man Utd moet voortaan seizoenkaarthouders raadplegen als het ooit een nieuwe competitie, zoals de Super League, wil betreden.

'Deze toezeggingen zijn voor ons een startpunt voor een verdere dialoog', stelt Glazer zich open richting de fans. 'We willen samenwerken om tot een ambitieus pakket met maatregelen te komen, waardoor de band met onze fans beter wordt en de club op de lange termijn sterker zal maken.' Glazer kondigde in dezelfde open brief aan veel te gaan investeren in het stadion, het trainingscomplex en de spelersgroep. Een verkoop van de club is niet aan de orde.

Ondanks de onrust rond de club, staat Man Utd er naar omstandigheden goed voor. De club staat tweede in de Premier League en bereikte donderdag de finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.