Felle protesten laten Man Utd-eigenaar koud: verkoop niet aan de orde

Reacties

De Glazer-familie gaat Manchester United niet verkopen, ook niet na de felle protesten van afgelopen zondag. Fans verzamelden zich rondom Old Trafford en later zelfs in het stadion, waardoor de competitiewedstrijd tegen Liverpool niet door kon gaan.

Felle protesten laten Man Utd-eigenaar koud: verkoop niet aan de orde
© Pro Shots

Eerder deze week waren er ook al diverse demonstraties tegen de eigenaren. De Glazers stonden er al niet goed op bij de fans van Manchester United en die stemming is na de deelname van The Red Devils aan de inmiddels mislukte European Super League niet bepaald veranderd. Overigens kondigde vicevoorzitter Ed Woodward een kleine twee weken geleden al zijn afscheid aan.

De nieuwste actie van de fans was zondag overduidelijk gericht tegen de Glazers, al jaren eigenaar van Man Utd. De steenrijke familie lijkt echter niet onder de indruk van het signaal vanuit de fans, volgens het doorgaans goed ingelichte The Guardian is de familie niet van plan om de club te verkopen.

Sterker nog, er wordt gesproken over een plan voor de lange termijn waarin de clubwaarde meer dan verdubbeld moet worden. Op dit moment vertegenwoordigt Man Utd een gigantische waarde, het toonaangevende zakentijdschrift Forbes plaatst de Engelse club op de vierde plek als het gaat om de meest waardevolle clubs ter wereld. Alleen Barcelona, Real Madrid en Bayern München zijn meer waard, zo bracht Forbes vorige maand naar buiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.