Man Utd spreekt geruchten tegen: 'Fans kwamen met geweld stadion in'

Reacties

Manchester United heeft zich maandag in een statement uitgesproken tegen de protestactie van een groep supporters. Aanhangers van de club demonstreerden zondag tegen de familie Glazer, de eigenaar van de club. Volgens Man Utd ging een deel van de supporters veel te ver door zichzelf toegang te verschaffen tot Old Trafford.

Man Utd spreekt geruchten tegen: 'Fans kwamen met geweld stadion in'
© Pro Shots

Het zorgde zondag voor bijzondere beelden vanuit Manchester. Na een protest bij het spelershotel en voor het stadion besloot een grote groep fans om Old Trafford te betreden. Twee uur voor de aftrap van de kraker tegen Liverpool stonden er tientallen supporters op het heilige gras. Mede hierdoor werd het duel uiteindelijk niet meer gespeeld en uitgesteld.

In Engelse media gaat een verhaal rond dat supporters het stadion konden betreden dankzij een medewerker van de club die de poort opende. Man Utd spreekt dit met klem tegen en noemt de geruchten 'volledig onjuist'. Volgens de club hebben de fans met geweld poorten en deuren opengebroken.

© Pro Shots

'Nadat barrières voor het stadion werden doorbroken, beklommen sommige demonstranten de poorten aan het begin van een tunnel onder de South Stand', meldt United maandag op de clubsite. 'Vervolgens forceerden ze een zijdeur en een buitendeur, waardoor andere supporters het stadion en het veld konden betreden.'

Later werd er volgens de club ook een deur van de invalideningang met geweld geopend. 'Het merendeel van onze fans heeft en zal dit criminele gedrag afkeuren, net als het geweld richting onze medewerkers, de politie en andere supporters. Dit is nu een zaak voor de politie geworden. De club wil absoluut niet dat vreedzame demonstranten gestraft worden, maar zal wel samenwerken met de politie om personen die zich crimineel hebben gedragen te identificeren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.