Verdediger Heerkens helpt Eagles in extra tijd aan punt

Freek Heerkens heeft Go Ahead Eagles behoed voor een nederlaag in de wedstrijd tegen Almere City FC. Twee doelpunten van de verdediger zorgden voor een egalisering van de stand (2-2).

Enkele dagen na het bekerverlies tegen PEC Zwolle (2-3) begon Go Ahead Eagles niet goed aan de wedstrijd tegen Almere City FC. Al na vijf minuten stond de 0-1 van Fabian Serrarens op het scorebord. Daarnaast konden de bezoekers met een goed gevoel richting de kleedkamers gaan voor de rust. In de blessuretijd van de eerste helft vergrootte Rashid Browne de voorsprong namens Almere City FC.

Go Ahead-trainer Erik ten Hag greep na een klein uur in door twee wissels toe te passen en aanvallender te spelen. Het leidde vlak daarna tot de aansluitingstreffer van Heerkens. Go Ahead bleef vervolgens aanzetten en de thuisploeg werd beloond voor het harde werken. Heerkens bleek de grote man door in de 93ste minuut voor 2-2 te zorgen.

Go Ahead Eagles schuift door het gelijkspel een plekje op en staat nu achtste met 27 punten uit zeventien duels. Voor Almere City FC betekent de 2-2 het eerste gelijkspel van het seizoen. Met negentien punten uit achttien wedstrijden staat de ploeg van trainer Fred Grim twaalfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.