Verbeek voelt zich niet te groot voor Ajax, Engelse elftal kopje onder

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Verbeek voelt zich niet te groot voor Ajax, Engelse elftal kopje onder

'Ze mogen me bellen hoor, geen probleem. Ajax is een mooie club en ik voel me er zeker niet te groot voor.'
• VfL Bochum-trainer Gertjan Verbeek tegenover NUsport over de opvolging van Peter Bosz bij Ajax.

• Ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland en het vriendschappelijke duel met Frankrijk bezocht de selectie van het Engelse elftal een legerbasis. De spelers genoten vooral van The Sheep Dip.

• De voorzitter van de Tsjechische voetbalbond, Miroslav Pelta, heeft zijn ontslag ingediend vanuit de gevangenis. Pelta is ook voorzitter van de club FK Jablonec en zit vast omdat hij wordt verdacht van het op grote schaal verduisteren van overheidssubsidies. Dinsdag meldde de Tsjechische voetbalfederatie FACR dat het een ontslagbrief van Pelta heeft ontvangen.

'We hadden het voor elkaar dat Real Madrid bij winst van de Copa del Rey al feestvierde. De dag dat wij voor een beker de stad doorgaan, dan kun je pas spreken over een Madrid-tijdperk.'
• Gerard Piqué tegenover Movistar Plus op de vraag of er een Real Madrid-tijdperk gaande is. Volgens de verdediger is deze periode van De Koninklijke niet te vergelijken met de dominantie van Barcelona onder Pep Guardiola.

'Ik voetbal nog steeds, omdat ik nog 24 broers en zussen heb die ik moet onderhouden. Ik kan dus niet stoppen.'
• De 36-jarige Patrice Evra, in januari neergestreken bij Olympique Marseille, doet bij ITV uit de doeken waarom hij geen punt achter zijn carrière kan zet.

• Een videoscheidsrechter is ook niet alles, zo heeft Jong Italië ondervonden op het WK Onder-20 in Zuid-Korea. Giuseppe Pezzella moest een op het oog onschuldige actie op Edward Chilufya bekopen met een rode kaart en een strafschop, zo was de conclusie na overleg tussen scheidsrechter Roddy Zambrano en zijn assistent in de videoruimte. Maar de beelden vanachter het doel zorgden voor een andere lezing: een stuk theater van de Zambiaanse aanvaller. Dus we vragen ons af wat de videoarbiter zat te kijken. Overigens won Italië uiteindelijk met 3-2.

• We blijven nog even in Zuid-Korea, want daar zorgde Federico Valverde voor ophef. De Uruguayaan vierde zijn treffer tegen Portugal door met zijn vingers spleetoogjes te maken. Racisme, luidde het oordeel. De Real Madrid-middenvelder was zich van geen kwaad bewust. 'Het was een persoonlijke viering voor vrienden. Ik had geen racistische intenties. Ik wil mijn excuses aanbieden', tweette hij in het Koreaans.

Dejan Lovren stond geduldig een reporter te woord. Maar zijn stemming veranderde toen hem werd gevraagd naar de mogelijke komst van Virgil van Dijk naar Liverpool, een concurrent immers. De Kroaat had daar geen enkele trek in en dat was ook gelijk het einde van het gesprek.

• De Zwitserse nationale ploeg vliegt met een kleiner toestel dan gebruikelijk richting de Faeröer voor het vervolg van de WK-kwalificatie van vrijdag. Er zijn 122 plaatsen in het toestel. 'Maar het vliegtuig is niet te klein om de drie punten mee naar huis te nemen', aldus bondscoach Vladimir Petkovic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.