Van Dijk zet zijn zinnen op megatransfer naar Liverpool

Reacties

De toekomst van Virgil van Dijk blijft een hot topic in Engeland. De Southampton-verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City en Chelsea, maar heeft zelf een voorkeur voor een andere club.

Van Dijk zet zijn zinnen op megatransfer naar Liverpool

Verschillende gezaghebbende media in Engeland bevestigen dat Van Dijk heeft aangegeven naar Liverpool te willen verkassen. De 25-jarige centrale verdediger zou ook al met Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum hebben gesproken over de club en manager Jürgen Klopp.

Van Dijk doorliep de jeugdopleiding van Willem II, maar kwam in Nederland alleen uit voor FC Groningen. Na twee seizoenen Celtic haalde Ronald Koeman hem in de zomer van 2015 voor zo'n vijftien miljoen euro naar Southampton. Bij The Saints groeide Van Dijk razendsnel uit tot steunpilaar in de defensie en na het vertrek van José Fonte werd hij benoemd tot aanvoerder.

Dit seizoen maakte Van Dijk met name in de eerste seizoenshelft veel indruk. In januari raakte hij echter geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij de rest van het seizoen geen wedstrijd meer speelde. Desalniettemin staat de Nederlander nog steeds bovenaan het lijstje van de topclubs uit de Premier League.

Zowel Manchester City, Chelsea als Liverpool zou een recordbedrag over hebben voor Van Dijk. Transfersommen van vijftig à zestig miljoen pond zingen hardnekkig rond in de Engelse pers. Van Dijk zou daarmee de duurste Nederlandse voetballer ooit worden. Dat record staat nu op naam van Marc Overmars, die in 2000 voor veertig miljoen euro van Arsenal naar Barcelona vertrok.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.