Venijn zit in de staart voor Ajax-opponent Young Boys

Reacties

Young Boys heeft zondag op de valreep opvallend puntenverlies geleden. FC Luzern verraste de Europa League-tegenstander van Ajax diep in blessuretijd.

Venijn zit in de staart voor Ajax-opponent Young Boys
© Pro Shots
FC Luzern
FC Luzern
2 - 2
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Na de stunt tegen Bayer Leverkusen haalde trainer Gerardo Seoane een bezem door zijn basisploeg. Tegen FC Luzern stuurde hij zondag zeven andere spelers het veld in dan hij in de Europa League aan de aftrap had laten komen. De wijzigingen hadden gevolgen, want bij rust keek de aanstaande Europese tegenstander van Ajax tegen een achterstand aan.

Voormalig FC Emmen-middenvelder Filip Ugrinic had FC Luzern in de 24ste minuut op voorsprong gezet. Dat de thuisploeg met een positieve marge de kleedkamer opzocht na de eerste helft, was ook te danken aan de gebrekkige daadkracht van Young Boys. De nodige (grote) kansen werden onbenut gelaten.

Pas in de zeventigste minuut had Young Boys de gelijkmaker te pakken. Invaller Christian Fassnacht tekende voor de 1-1 tegen middenmoter FC Luzern, dat in de 87ste minuut nog een treffer moest incasseren. Stefan Knezevic was daarbij met zijn eigen goal de schlemiel. Marvin Schulz zorgde in de laatste seconde voor een verrassende ontknoping; 2-2.

Ondanks het puntenverlies is er nog geen vuiltje aan de lucht voor Young Boys. De regerend Zwitsers kampioen, die dit seizoen slechts één nederlaag in de Super League incasseerde, heeft een voorsprong van negentien punten op nummer twee FC Basel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.